Cepeškrāsnī cepti āboli – «Īstās Latvijas saimnieces» recepte

LTV raidījumā “Īstās Latvijas saimnieces” dalībniece Keta Carjova rāda, kā krievi svētkus svin arī mūsdienīgi, un cienā ar selerijas saknes biezeni ar ceptu panīru, veģetāro boršču ar kazas siera pīrāgu un cepeškrāsnī ceptiem āboliem.

Keta Carjova – krieviete

Keta savām konkurentēm sagādāja ne mazums papildu darba, jo viņa ir veģetāriete. Ketai pieder interesanta tējnīca pašā Rīgas sirdī, un viņa iestājas par to, ka jāēd veselīgi un jādod priekšroka ekoloģiski audzētiem produktiem, pēc kuriem vērts braukt pat vairāk nekā 100 kilometrus.

Viņas vakars būs īsts pārsteigums pārējām viešņām, jo Keta apņēmās parādīt, ka krievi svētkus prot svinēt arī mūsdienīgi. Un vēl – šī būs pirmā un vienīgā maltīte bez gaļas.

Bez sirdsapziņas pārmetumiem!

Sastāvdaļas

  • Āboli (vēlama ziemas šķirne)
  • Lazdu rieksti
  • Kanēlis
  • Medus
  • Brūkleņu vai pīlādžu ievārījums

Pagatavošana

Ābolus izgreb un pilda ar apgrauzdētiem lazdu riekstiem, kanēli un medu. Cep 10-15 minūtes cepeškrāsnī 180 grādos. Pasniedz ar brūkleņu vai pīlādžu ievārījumu. Rotā ar piparmētras lapiņu.

Skatītāju iemīļotais LTV raidījums “Īstās latvju saimnieces”, sākot jauno sezonu, piedzīvo pārmaiņas  un nomainījis nosaukumu uz "Īstās Latvijas saimnieces". Šoreiz visas dalībnieces ir cittautietes un viesošanās notiek lībiešu, baltkrievu, poļu, tatāru, lietuviešu un krievu stilā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti