Sadaļas Sadaļas

Piecas garšas

Ko celt galdā Līgo svētkos?

Piecas garšas

Maizes ierauga daudzveidīga izmantošana

Latvijas meža ogas

Melleņu bārbekjū mērce un zivju marināde. Jaunas garšas!

Mellenes ierasts baudīt dažādos desertos, taču šīs aromātiskās meža ogas lieliski var papildināt arī sāļus ēdienu. Kā no mellenēm pagatavot bārbekjū mērci vai marinādi zivīm, Latvijas Radio 5 raidījumā „Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.

Aromāts un izteiksmīga garša

Meža mellenņu trumpis ir to aromāts, kurš izpaužas svaigā veidā. Ja vāra ievārījumus vai sīrupus, tiem izdosies skaista krāsa, bet garša nebūs tik izteiksmīga.

Gatavojot desertus ar mellenēm, piemēram, dažādus krēmus vai saldējumu, der pievienot nedaudz citrona sulas vai etiķi ar cukuru. Šī kombinācija melleņu garšu padarīs izteiksmīgāku.

Melleņu bārbekjū mērce

No mellenēm var pagatavot bārbejkū mērci, ar kuru glazēt gaļu. To pagatavot iespējams pavisam vienkārši – ieliek katliņā mellenes, nedaudz cukuru, pievieno ūdeni, sāli, sojas vai vorčersteras mērci, mazliet medu. Asumam var pievienot čili, skābumam – etiķi vai aso papriku. Garšas ziņā tas ir ļoti labs pamats, uz kā veidot izteiksmīgi skābeni saldi asu barbekjū mērci.

Zivs melleņu marinādē

Mellenes var izmantot arī laša, foreles vai jebkuras citas zivs marinēšanai. Vispirms sajauc divas daļas sāls, vienu daļu cukura, pievieno piparus vai garšaugus. Šajā sālījumā zivi atstāj uz pusstundu, pēc tam to noskalo. Tad sablendē vai saspaida mellenes un violetajā masē iemarinē iepriekš iesālīto zivi. Pēc tam to sagriež šķēlēs un pasniedz  ēšanai.

 

Piecas garšas

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt