Majonēzes mērce no olu dzeltenumiem un krējuma. Recepte no 1935. gada

Majonēzes mērces var gatavot dažādi – ar eļļu un bez eļļas, teikts 1935. gada žurnāla "Zeltene" decembra numurā. Šis būs variants receptei, kur eļļu nepievieno.

Nepieciešams:

  • 3 cieti novārītu olu dzeltenumi;
  • glāze skāba krējuma;
  • sāls, mazliet cukura;
  • etiķis vai citronu sula;
  • sinepes;
  • mārrutki un sīpoli.

Pagatavošana:

Uz vienu glāzi skāba krējuma ņem trīs olu dzeltenumus. Cieti novārītos dzeltenumus ar koka karoti bļodā samaisa, pievienojot skābu krējumu un garšvielas.

Ja ir vēlme, mērcei īsi pirms pasniegšanas var pievienot sīkos gabaliņos sagrieztus skābētus gurķus.

 

Receptes no pagātnes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt