Ķirbju vai banānu maize

Guna Selecka atklāj maizes recepti, kura var būt gan nopietna maize, gan salds kēkss.

Sastāvdaļas:

1/2 krūze zirņu milti
1/2 krūze rīsu milti
1/2 krūze speltas milti
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote malta vaniļas ekstrakta
2 ēdamkarotes maltas linsēklas iemaisītas 1/2 glāzē ūdens
1 krūze malts ķirbju biezenis vai arī nogatavojušies banāni
1/2 tējkarotes kanēļa
1/4 tējkarotes muskatrieksta
1/4 tējkarotes malta ingvera
1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
1 ēdamkarote - 1/3 Krūzes cukurniedru cukura 
1/2 krūze Gī sviesta 
1/2 tējkarotes Himalaju rozā sāls 
Pa saujai dažādu žāvējumu un sēklu

Pagatavošana:

Sākumā atsevišķi samaisa sausās sastāvdaļas: miltus, garšvielas, cepamo pulveri, sāli. Atsevišķā bļodā iemaisa izkausētu Gī sviestu un cukurs. Maisa, kamēr cukurs izkūst.

Pievieno linsēklu maisījumu (tas aizvietos olu), vēlāk iemaisa ķirbju vai banānu biezeni. Tad sausās sastāvdaļas rūpīgi samaisa ar mitrajām, līdz izveidojas viendabīga masa.

Beigās piemet pa saujai rozīņu, dzērveņu, sēkliņu - pēc gaumes. Ievieto garenajā formā.

Šī recepte ir spējīga pārvērsties no salda kēksa, par nopietnu maizi - viss atkarīgs, cik daudz cukura pieliksiet.

Cep krāsnī 180 grādos kādu stundu, kamēr gatavs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt