Svētdienas rīta brokastu maizītes. Gatavojam kopā ar bērniem!

Bērnam pasaulē daudz izzināma un atklājama, arī maizes stāsts tāds ir.

Iesakām pašiem mazākajiem!

Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!

Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.

 

Kā vēl labāk bērnam saprast, ka maize tā vienkārši neuzrodas veikala plauktā, bet no grauda top ilgi, ja ne izmēģinot vismaz vienu fragmentu no šī stāsta - maizes cepšanu.

Šoreiz piedāvājam baltmaizes recepti.

Nepieciešams:

  • 500 ml piena.
  • 1 kg miltu.
  • 100g sviesta.
  • 2 ēdamakrotes cukura.
  • 0,5 tējkarotes sāls.
  • 50 g rauga.
  • Dažādas sēklas.
  • 1 ola pārsmērēšanai.

Pagatavošana:

Pienu uzsilda. Raugu iedrupina bļodiņā, pieliek ēdamkaroti cukura un nedaudz silta piena, samaisa, atstāj, lai raugs atdzīvojas.

Pienam pieliek sāli un cukuru, samaisa, pieliek sviestu, tad miltus. Miltus liek pakāpeniski. Kad mīkla jau pabieza, pielej raugu. Mīklai jābūt vijīgai, ne pārāk cietai.

Bērni var darīt visas no iepriekš aprakstītajām lietām, ja to spējīgi, bet mīklu mīcīt var jebkurā vecumā.

Mīklu mīca tik ilgi, līdz tā atlec no trauka sieniņām.

Mīklu saveļ bumbā, apkaisa ar miltiem, apsedz ar linu dvieli vai pārtikas plēvi – lai nepažūtu, liek siltā vieta uz pusstundu.

No mīklas taisa apaļus rausīšus – vienāda izmēra. Raušus liek uz plāts (labi uz tās uzlikt cepampapīru), atstājot vietu, kur raušiem uzrūgt. Atstāj uz 15 minūtēm, lai uzrūgst.

Cepeškrāsni ieslēdz uz 200 grādiem.

Olu sakuļ, pārsmērē raušus, pārkaisa ar sēkliņām, liek cept apmēram 20 - 25 minūtes.

Gardi ar sviestu, medu, ievārījumu. Ēd paši un cienā draugus!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti