Jobiki saldā krējuma mērcē – «Iekodies Latgalē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Garšas ekspedīcijas ceļojuma Latgalē laikā LTV raidījums “Īsakūd Latgolā” jeb “Iekodies Latgalē” viesojas pie saimnieces Ilzes Stabulnieces un gatavo īstu asinsdesu, pildītu līdaku un jobikus.

Jobiki saldā krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • 15 g svaiga rauga
  • sāls
  • cukurs
  • 250 ml silta piena
  • 2 glāzes miltu
  • nedaudz saulespuķu eļļas

Mērcei

  • 250 ml saldā krējuma
  • 250 ml piena
  • cukurs un vaniļas cukurs pēc garšas

Pagatavošana

Bļodā liek kārtīgu šķipsnu sāli un cukuru, pievieno sadrupinātu raugu un samaisa.

Kad raugs atdzīvojas, pievieno pienu un pamazām miltus. Mīca, līdz mīkla viendabīga un vēl tikai nedaudz līp pie rokām. Tad pievieno eļļu, vēl pamīca un ar eļļas palīdzību mīklu dabū nost no rokām. Liek mīklu raudzēties.

Kad mīkla uzrūgusi, gatavo mazus pīrādziņus un cep krāsnī gatavus. Tad tos nedaudz apvāra saldā krējuma mērcē un uz brīdi atstāj garšām sasūkties.

Māra savai versijai mērcei pievieno kārtīgu devu lavandas, lai padarītu jobikus citādus, bet tikpat gardus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti