Grilētas batātes, violetie un jaunie kartupeļi. «Divi šefi» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzijā sācies jauns kulinārijas raidījums “Divi šefi”. Šefpavārs Juris Latišenoks katru nedēļu dosies pie kāda Latvijas jaunuzņēmuma (jeb “start-up”) vadītāja un kopā ar viņu gatavos ielas ēdienu (jeb “street-food”). Pirmais viesis būs nu jau zināmu atpazīstamību un cieņu gan Latvijā, gan pasaulē izpelnījies jaunuzņēmums "Gamechanger Audio" un viņu šefs Iļja Krūmiņš. Viņi kopā grilē dažādus kartupeļus, un mēs piedāvājam šo recepti. 


Sastāvdaļas (8 porcijām):

  • 400 g violeto kartupeļu
  • 400 g jauno kartupeļu
  • 400 g batātes
  • čili
  • ķiploks
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
  • rozmarīns

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus iepriekš apvāra līdz gatavībai.
  2. Tad gatavos kartupeļus sagriež mazākos gabalos un marinē.
  3. Marināde: sajauc kopā smalki kapātu čili, ķiploku, rozmarīnu. Pievieno sāli un piparus. Visu pārlej ar olīveļļu.
  4. Kartupeļiem ļauj ievilkties, un tad uz ļoti karstas restes vai pannas tos apcep no visām pusēm, kamēr tie zeltaini brūni.

11. septembrī šefpavārs Juris Latišenoks ciemosies pie zīmola “Be With” radītājas, jaunuzņēmumu vidē pazīstamās Annas Andersones. Pārējo epizožu laikā Juris viesosies arī pie Andra Hermaņa no uzņēmuma “Blind Art”, Lienes Rogas no “Babbit”, Raimonda Zadvornova no “Kalve Coffee”, Jāņa Oliņa no “Cast Print”, Montas Vecozolas no “Street Food Latvia” un Jāņa Ķuzes no “SPH Engineering”.

Jaunais raidījums “Divi šefi” – no 4. septembra trešdienās plkst. 20.00 LTV1 un “Replay.lv”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti