Īstās latvju saimnieces

«Īstās latvju saimnieces 7». 4. raidījums

Īstās latvju saimnieces

«Īstās latvju saimnieces 7». 5. raidījums

Īstās latvju saimnieces. 7.sezona 3. raidījums

Brieža gaļas šmoris. «Īstās latvju saimnieces» recepte

Cepta paprika, cepts ķirbītis, cepts kartupelītis un aromātisks brieža šmoris – tādu pamatēdienu galdā cēla Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Ināra Zadaua, bet viešņas atzina – gaļa bija mīksta un labi iemarinēta.

Ināras Zadauas Saimniecībā "Ziedkalni" audzē rudens avenes un upenes, kuras iespējams atbraukt salasīt arī pašiem. Savu lauku viensētu Ināra ar vīru iekopa aizaugušā Ogres upes līcī 1990. gadā. Ināra no vietējo ražotāju izejvielām cep piparkūkas, kuras ved uz tirdziņiem gadskārtu svētkos, arī Ogres un Lielvārdes pilsētas svētkos.

Pagatavošanai nepieciešams:

  • Brieža gaļa
  • Garšvielu maisījums
  • Medus
  • Sinepes
  • Kadiķogas
  • Svaigas upenes
  • Sarkanvīns
  • Lauru lapas
  • Raudene
  • Timiāns
  • Sīpoli
  • Burkāni
  • Kālis
  • Selerijas sakne
  • Paprika
  • Ķiploki
  • Buljons
  • Tomātu pasta
  • Saldais krējums

Pagatavošana:

Nogatavinātu brieža teļa gurna mīkstumu sagriež paliela izmēra kumosos, apviļā garšvielu maisījumā, tad medū, sinepēs un kadiķogās. Pārlej marinādi, kas pagatavota no svaigām, saberztām upenēm, sarkanvīna, lauru lapām, raudenes un timiāna. Liek ledusskapī vismaz uz stundu. Pēc tam gaļu pannā apcep un liek cepamtraukā, kur jau izkārtoti rupji sagriezti sīpoli, burkāni, kālis un selerijas sakne.

Pa virsu liek apceptas paprikas šķēles, ķiploku un lauru lapas. Pielej sarkanvīnu un buljonu, pievieno tomātu pastu. Uzliek vāku un sautē cepeškrāsnī 195 grādos divas stundas. Beigās pielej saldo krējumu. Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, ķirbjiem un papriku.

Brieža gaļas šmoris ar dārzeņiem.

Citu saimnieču receptes


Vairāk

Vairāk

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti