Jeļena Grīsle – baltkrieviete
Jeļena ir viena no aktīvākajām Jelgavas sievietēm. Viņa strādā Jelgavas Jauniešu centrā, kas, Jeļenas vārdiem runājot, ir tilts starp jauniešiem un pilsētas administrāciju.
Brīvajā laikā darbojas Jelgavas baltkrievu biedrībā „Ļanok”, kuras dibinātāja un priekšsēdētāja viņa ir, un dzied biedrības pašdarbības kolektīvā „Ļanok”.
Vēl viņa pamanās atlicināt laiku dārza darbiem. Visu, ko vien var, audzē pati un sagatavo ziemai – spiež sulas, vāra ievārījumus, marinē un skābē.
Viņa saimniecēm sagatavojusi īstu pārsteigumu pašā Jelgavas sirdī un arī lieliskus baltkrievu ēdienus.
Šeit mēs arī paliksim
Sastāvdaļas:
- Kartupeļi
- Olas
- Sāls
- Melnie pipari
- Garšvielas
Pagatavošana:
Kartupeļus nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Nolej lieko šķidrumu, bet ne visu, jo masai nav jābūt pilnīgi sausai. Pievieno sakultas olas un samaisa. Pieber sāli, piparus un garšvielas.
Ar kausiņu lej uz sakarsētas pannas un cep mazas pankūciņas.
Skatītāju iemīļotais LTV raidījums “Īstās latvju saimnieces”, sākot jauno sezonu, piedzīvo pārmaiņas. Šoreiz visas dalībnieces ir cittautietes un viesošanās notiek lībiešu, baltkrievu, poļu, tatāru, lietuviešu un krievu stilā.