Sastāvdaļas:
- 800 grami saldā kartupeļa
- 250 grami nevārītu brūno lēcu
- 120 grami kūpināta tofu
- 1 neliels sīpols
- 200 mililitri sojas kulinārijas krējuma
- 1 ēdamkarotes rauga pārslu
- garšvielas: malts muskatrieksts, timiāns, pipari, sāls.
Norāde: veģetārajā versijā sojas kulinārijas krējumu var aizvietot ar saldo krējumu.
Pagatavošana:
- Lēcas liek vārīties verdošā ūdenī aptuveni 20 minūtes vai kamēr mīkstas.
- Kamēr lēcas vārās, nomizo saldo kartupeli, sagriež palielos gabalos, liek vārīties citā katliņā nelielā ūdens daudzumā.
- Kad lēcas gatavas, nokāš lieko ūdeni un liek tās cepamtraukā (manējais ir aptuveni 20x20 cm)
- Lēcām pievieno sagrieztu sīpolu, timiānu, piparus, sāli pēc vajadzības. Samaisa.
- Kad kartupeļi mīksti, nokāš lieko ūdeni, pievieno šķipsnu malta muskatrieksta un sāli (pēc izvēles un garšas), visu saspaida biezputrā.
- Cepamtraukā virs lēcām sadrupina kūpināto tofu. Ja tofu paciņā ir palicis šķidrums, to arī pievieno. Visu samaisa.
- Pa virsu lēcām kārto saldā kartupeļa biezputru, izlīdzina.
- Uzlej un izlīdzina 200 ml sojas kulinārijas krējuma, uzkaisa rauga pārslas.
- Liek cepties iepriekš uzsildītā krāsnī 200 grādos aptuveni 15 minūtes.
Pasniedz ar zaļajiem salātiem. Lai labi garšo!