Veselīgs brokastu muslis. Gatavojam kopā ar bērniem

Graudaugu produkti, rieksti, sēklas un žāvēti augļi ir laba izvēle brokastīm, lai bērni augtu stipri, veselīgi un priecīgi.

Iesakām pašiem mazākajiem!

Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!

Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.

 

Musli gatavo cepeškrāsnī, tā ir pieaugušo atbildībā. Bērnu uzdevums būtu mērīt sastāvdaļas - to šoreiz daudz.

Ja pamatā ņemam glāzi auzu pārslu, tad vienojieties, cik daudz būs riekstu un sēklu, lai bērni samēra, izmantojot svara vai tilpuma mērus.

Nepieciešams:

  • Glāze auzu pārslu.
  • Valrieksti.
  • Lazdu rieksti.
  • Zemes rieksti.
  • Saulespuķu sēklas.
  • Linsēklas.
  • Sezama sēklas.
  • 2 ēdamkarotes medus.
  • Žāvētas dzērvenes vai rozīnes.

Pagatavošana:

Cepeškrāsni sasilda līdz 190 grādiem.

Cepampannu izklāj ar cepampapīru, plānā kārtiņā izlīdzina auzu pārslas, pārlej ar medu (medu izkausē, lai tas ir līstošs), medus vietā var izmantot brūno cukuru.

Pārslas liek cepeškrāsnī uz 10 - 12 minūtēm. Kad ieliek pannu, temperatūru samazina uz 170 grādiem.

Riekstus un sēklas ņem pēc izvēles, arī daudzumu izvēlieties pēc patikas. Riekstus un sēklas pārkaisa auzu pārslām un cep apmēram septiņas minūtes.

Tad maisījumu izņem no cepeškrāsns, atdzesē, kārtīgi samaisa visu kopā, pieliek dzērvenes, rozīnes vai citas žāvētas ogas pēc vēlmes. Uzglabā slēgtā traukā.

Ēd ar pienu, kefīru, paniņām, jogurtu pēc izvēles.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt