Ģimenes studija

Medībās ar ieroci rokās arī pusaudzis no 16 gadiem. Viedokļi par un pret

Ģimenes studija

Par tēviem - savu vecāku kļūdu apzināšanās un vēlme nepieļaut tās

Siliņu ģimenē top smalkie mandeļmiltu cepumi - makarūni

Siliņu ģimenē top smalkie mandeļmiltu cepumi - makarūni

"Ģimenes studija" dodas viesos pie Siliņu ģimenes – Mārtiņa, Ievas, Rasas un Atvara – Rīgā. Mamma Ieva atzīst, ka līdz ar bērnu piedzimšanu ēst gatavošana viņai kļuvusi aizvien interesantāka un šobrīd veselīgas ģimenes maltītes ir viena no viņai tīkamākajām nodarbēm.

Siliņi iepērkas ar tiešās pirkšanas starpniecību un ik dienu iesāk ar kopīgām ģimenes brokastīm, lai vismaz viena ēdienreize būtu pilnvērtīga un noritētu visiem kopā. Lai arī parasti ēst gatavo tētis vai mamma, bērni Rasa un Atvars vienmēr ierodas un labprāt piedalās kāda īpaša našķa tapšanā. Šoreiz tie ir smalkie franču mandeļu cepumi – makarūni.

Ieva stāsta, ka kopīgas ģimenes brokastis ir viņas izvēle, jo svarīga ir viena kopīga maltīte ģimenei dienā. Dzīve ir tā iekārtojusies, ka tās nevar būt vakariņas, lai arī tā būtu labāka satikšanās reize, lai nesteidzīgi pārrunātu dienu; tad visi kopā brokasto. Brokastīs Siliņi ēd gan pankūkas, gan dažādi pagatavotas olas, gan putras.

„Dienai tas iedot foršu sākumu,” uzskata Ieva.

Savukārt par veselīgas pārtikas iegādi Ieva vairāk sākusi domāt, kad piedzimusi Rasa.

„Ar bērniem pilnīgi cita sajūta manī ienāca, pat ar stresu manī ienāca sajūta, kur lai ņemu tos labos produktus, jo ir kāds, par kuru esmu ļoti atbildīga,” atzīst Ieva.

Darbošanās ar „Zinzino” veselības koncepciju viņai ļāvusi iepazīt tiešās pirkšanas kustību, un tagad jau trīs gadus Siliņi ir iesaistījušies tiešās pirkšanas pulciņā netālu no savas mājas.

Siliņu ģimenē top gardie makarūni

Makarūnu gatavošanas īpašai stāsts

Bet stāsts par makarūnu gatavošanu ir īpašs. Ieva atzīst, ka jau sen gribējusi iemācīties tos gatavot. Receptes bijušas pieejamas, bet nesanāk un nesanāk. Divas reizes izķērnājusi izejvielas un sapratusi, ka vajadzīgs kāds padoms. Radiniece, kas mācējusi makarūnus gatavot, aicinājusi ciemos, jo bijusi arī kursos.

„Es ar savu recepti aizbraucu un saprotu, ka tajā receptē svarīgākās lietas nav pieminētas. Protams, proporcijas tur ir, bet kā to uztaisīt... Ja man būtu jāuzraksta, es to citādi rakstītu,” stāsta Ieva.

Pirmā mācību reize sakritusi ar Miķeļdienas tirdziņa tuvošanos skolā „Rīdze”, kur tad mācījās tikai Rasa, bet tagad arī Atvars.

„Pirmo porciju kopā uztaisījām, Rasa piedalījās. Nākamajā dienā bija tas tirdziņš skolā un Rasa dabūja 10 cepumus, un viņa knapi bija izkārtojusies, kad viss bija pazudis,” atklāj Ieva.

„Drīz internetā ieraudzīju, ka „Andele mandele kids” bērni var iet tirgoties ar saviem ražojumiem. Skola rokā – cepsim un tirgosim! Pieteicu, uztaisījām diezgan lielu porciju. Pārsteidzām paši sevi, jo cenu nevis dabūjām nolaist, bet cēlām augšām,” atminas Ieva.

Tagad laiku pa laikam ģimene taisa makarūnus, jo tie ir ne tikai garšīgi, bet arī to gatavošana iespēja kopīgi darboties. Ja ir doma ar ražojumiem piedalīties kādā tirdziņa, "kvalitātes kontrole" mājās ir ļoti stingra, Rasa un Atvars daudz noraksta brāķīšos, kas pazūd pašu vēderos.

Makarūnu recepte

Siliņu ģimenes makarūnu recepte ar labojumiem, atzīmēm un pierakstiem ir ļoti vērtīga un viņi ar to dalās.

1.solis

2.solis

3.solis

4.solis


 

Saistītie raksti
0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālo mediju profiliem
Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti