Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo". Cūku pupas un brauniji

Ralfs gatavo

Mikseris

Ralfs gatavo. Svētku torte

Saldais našķis - «Pavlova» ar zemenēm. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Salds našķis ar augļiem – visā pasaulē zināmās kūka ''Pavlova''. Zemeņu laiks ir īstais brīdis kūkas gatavošanai.

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo

Raidījums mazajiem gardēžiem!

  • Raidījuma vadītāji – Ralfs un viņa mazais brālis Martins.
  • Katrā raidījumā interesanta recepte, ieteikumi mazajiem pavāriem un izzinoša ekskursija, lai redzētu, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā
  • Raidījumu skatieties LTV1 sestdienās pulksten 9.00 un Bernistaba.lsm.lv.

Nepieciešams:

Kūciņām:

  • 4 olas,
  • 20 g cukura,
  • 1 šķipsniņa sāls,
  • 180 g pūdercukura.
  • 2 ēd.k. kukurūzas cietes,
  • 1 ēd.k. citrona sulas.

Krēmam:

  • 200 ml saldā krējuma,
  • 20 g cukura,
  • ogas pasniegšanai (mellenes, zemenes, avenes, kivi u.tml.)

Pagatavošana:

Uzsilda cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

Ļoti uzmanīgi atdala olu baltumus no dzeltenumiem (ja kaut viens grams dzeltenuma iekritīs baltumos, tie nesaputosies).

Olu baltumus liek tīrā un sausā bļodā, pievieno 20 g cukura, šķipsniņu sāls un puto, līdz var apgriezt bļodu otrādi un baltums nekrīt ārā. 

Turpinot putot, pakāpeniski pievieno pūdercukuru (viss kopā aizņems līdz 10 minūtēm laika).

Tad ar karoti iecilā masā kukurūzas cieti un citrona sulu. 

Uz cepampannas izklāj cepampapīru un izkārto masu nelielos, apmēram 2–3 cm augstos aplīšos. 

Liek kūciņas krāsnī, uzreiz samazina cepšanas temperatūru līdz 115 grādiem un cep 1 stundu  15 minūtes.

Kad norādītais laiks pagājis, krāsni izslēdz, bet kūciņas vēl atstāj krāsnī pakāpeniski atdzesēties. 

Pagatavo krēmu: saputo saldo krējumu kopā ar 20 g cukura. 

Kad kūciņas atdzisušas, pirms pasniegšanas uzliek virsū putukrējuma kārtiņu un izdekorē ar ogām. Labu apetīti!

 

Receptes pirmpublikācija 2020.gada 14.novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti