Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo 5". 3. raidījums

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Vafeles ar krēmu un ogām

Ralfs gatavo. Melleņu pankūkas

Kvinojas pankūkas ar mellenēm. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Piedāvājam brīvdienu pankūku recepti, mazliet neparastāku – ar kvinoju un mellenēm.

Kvinojas pankūkas ar mellenēm

Kvinojas pankūkas ar mellenēm
Kvinojas pankūkas ar mellenēm

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze vārītas kvinojas.
  • 1 glāze kviešu pilngraudu miltu.
  • 0,5 glāze parasto kviešu miltu.
  • 1 ēdamkarote cukura.
  • 2 tējkarote cepamā pulvera.
  • 1 tējkarote sodas.
  • 0,5 tējkarote vanilīna cukura.
  • 1 šķipsna sāls.
  • 2 olas.
  • 3 ēdamkarotes eļļas.
  • 1,5  glāze paniņu.
  • 1,5 glāze melleņu.
  • + medus vai kļavu sīrups pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Uzvāra kvinoju. (Tā kā receptei vajag 1 glāzi ar vārītu kvinoju, tad ņemam apmēram trešdaļu glāzes, pielejam ūdeni – divreiz vairāk, nekā ir kvinojas, un vārām 10 minūtes. Pēc tam noņemam no uguns un uz 5 minūtēm vēl atstājam katliņā ar vāku, lai uzbriest. Pēc tam atdzesē.)
  2. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas – vienu glāzi pilngraudu miltu, pusglāzi kviešu miltu, vienu ēdamkaroti cukura, divas tējkarotes cepamā pulvera, vienu tējkaroti sodas un šķipsnu sāls.
  3. Citā bļodā sakuļ divas olas, pievieno pusotru glāzi paniņu un samaisa.
  4. Tad pievieno trīs ēdamkarotes eļļas un atkal samaisa.
  5. Olu masai ber klāt sauso sastāvdaļu masu un visu uzmanīgi sajauc kopā (bet labāk atstāt kādu kunkulīti, nekā pārmaisīt).
  6. Mīklā iecilā vienu glāzi vārītās kvinojas.
  7. Beigās pievieno pusotru glāzi melleņu un viegli samaisa.
  8. Uzsilda pannu, ar otiņu ieziež ar eļļu. Taisa nelielas pankūciņas un cep no abām pusēm,  līdz apbrūnē.
  9. Pasniedz siltas ar medu vai kļavu sīrupu. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti