Krāsnī cepts lasis ar sparģeļiem
Sastāvdaļas:
- 2 laša filejas gabaliņi (150 g katrs)
- 1 ēdamk. sojas mērces
- 1 ēdamk. ūdens
- 1 ēdamk.svaigi spiesta citrona sulas
- 2–3 daiviņas ķiploka
- 30 g sviesta
- 2 ēk svaigi pētersīļi, sakapāti
- 200 g sparģeļu (ar nolauztiem kokainajiem galiem)
- sāls
- pipari
Pagatavošana:
- Liek sildīties cepeškrāsni uz 220 grādiem.
- Sagriež 2 folijas gabaliņus – apmēram 30x30 cm.
- Sagatavo sparģeļus – nolauž kokainos kātus (vietā, kur paši lūst) un ar mizojamo nazīti pavisam viegli nomizo plānu miziņu.
- Sagatavo mērci: samaisa sojas mērci (1 ēdamk.) ar ūdeni (1 ēdamk.) un citrona sulu (1 ēdamk.).
- Saspiež ķiplokus (2–3 daiviņas).
- Katru laša filejas gabaliņu liek uz savas folijas, pārber ar sāli un pipariem un pa virsu saliek saspiestos ķiplokus. Blakus novieto iepriekš notīrītos sparģeļus (200 g).
- Gan lasi, gan sparģeļus pārslaka ar mērci.
- Sagriež mazos kubiņos sviestu (30 g) un izkārto gan uz laša, gan sparģeļiem.
- Uzmanīgi aiztaisa ciet foliju, veidojot tādas kā kabatiņas. (Kabatiņās veidosies šķidrums, tāpēc svarīgi, lai savienojuma vietas ir augšpusē un folijā nav caurumu).
- Kabatiņas liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
- Sakapā pētersīļus (2 ēdamk.).
- Uzmanīgi attaisa kabatiņas, pārslaka nedaudz citrona sulas, visam uzkaisa pētersīļus un pasniedz. Labu apetīti!