Izprintējams materiāls sarunai par pannas izmantošanu gatavošanai:
Iegaumē:
- Nekad neskaries klāt pannai ar plikām rokām.
- Arī tad, ja gribi satvert tikai rokturi, uzvelc speciālo virtuves cimdu.
- Pannas tuvumā esi uzmanīgs ar ūdeni un sulīgiem produktiem. Jo tie izraisīs eļļas sprakšķēšanu, un karsta eļļa ir ļoti bīstama.
- Neatstāj pannas rokturi vērstu uz āru no plīts. Jo, ejot garām, kāds to var netīšām aizķert, apgāzt un apdedzināties.
- Un nekad neatstāj pannu uz plīts bez uzraudzības!
Panna ir virtuves piederums, kas tiek izmantots cepšanai un sautēšanai. Parasti tā ir sekla un apaļa, un izgatavota no čuguna vai nerūsējošā tērauda. Visbiežāk pannai ir viens rokturis, bet - tie var būt arī divi vai nebūt nemaz. Tā ir liels palīgs silto ēdienu pagatavošanā un pieejama gandrīz ikvienā mājā.
Atceries - ja lieto pannu, vispirms tā ir jāuzkarsē. Tad lielākoties nepieciešams uzliet mazliet eļļas, un tikai tad panna ir gatava konkrētā produkta pagatavošanai. Tikai iegaumē, ka uz plīts panna ļoti ātri uzkarst, tāpēc - esi uzmanīgs, nekad nepieskaries tai ar pirkstiem un neatstāj bez uraudzības. Vēl viens likums, kas tev jāiegaumē - pannas rokturi nedrīkst atstāt vērstu uz āru no plīts. Jo tad, ejot garām, kāds to var nejauši aizķert un apdedzināties.
Īpašas pannas ir paredzētas cepšanai cepeškrāsnī. Tās parasti ir četrstūrainas, tām nav plastmasas detaļu, kas lielajā karstumā varētu izkust, un - to izņemšanai no krāsns obligāti ir nepieciešami speciālie cimdi.
Taču pats galvenais, kas tev jāatceras - ja neesi drošs, vai esi gan liels, lai darbotos virtuvē viens, labāk pasauc palīgā vecākus.