Gatavo kopā ar bērniem! Normunds Baranovskis iesaka kukurūzas putru ar sēnēm!

Turpinām iepazīstināt ar receptēm, kuru pagatavošanā var iesaistīties visi ģimenes locekļi! Šoreiz ar savu brīvdienu recepti – kukurūzas putru ar sēnēm – dalās šefpavārs Normunds Baranovskis.

Šefpavārs un neskaitāmu recepšu autors Normunds Baranovskis uzskata, ka, lai arī bērna darbošanās virtuvē nereti ir kārtīgs pacietības pārbaudījums vecākiem, viņš tomēr aicina ikvienu pārvērst šo procesu aizraujošā un interesantā ģimenes kopdarbā: “Uzticiet bērniem mazus darbiņus – pīrādziņu aizlocīšanu un apziešanu, pankūku apgriešanu vai putukrējuma putošanu. Tikai neuzspiediet, ļaujiet bērniem piedalīties, ja viņi patiesi to vēlas. Manas meitas nereti pašas ierosina kopīgu gatavošanu, man pasniedzot tās sastāvdaļas, kuras viņas vēlas izmantot. Un tad mēs kopīgi eksperimentējam, radām jaunas, paši savas receptes un ēdienus.”

Normunds arī atklāj, ka viņa ģimenē putru ēšana ir kļuvusi regulāra. Šādu tradīciju ieviesa ģimenes jaunākā atvase. Šefpavārs stāsta, ka bērnu biezeņus viņa tolaik nemaz neēda, bet uzreiz pārgāja uz putrām un sautējumiem. Tādēļ recepte, kuru viņš piedāvā, viņa ģimenē ir pēdējā laikā iecienīta.

 

Normunda Baranovska recepte, kuru pagatavot un ar kuru mieloties ģimenes lokā.

Kukurūzas putra ar sēnēm

Recepte paredzēta 2 bērniem un 2 pieaugušajiem.

Pagatavošanas laiks: apmēram 20 minūtes.

Sastāvdaļas:

Putrai:

  • Buljons (vistas vai dārzeņu) – 500 ml.
  • Kukurūzas putraimi – 130 g.
  • Piens – 100 ml.
  • Rīvēts cietais siers – 2 ēdamkarotes.
  • Sviests – 1 ēdamkarote.

 

Sēnēm:

  • Sviests – 2 ēdamkarotes.
  • Olīveļļa – 2 ēdamkarotes.
  • Sēnes (pēc izvēles) – 500 g.
  • Sīpols vai mazs puravs – 1 gab.

Garšvielu marināde:

  • Sausais timiāns – 1/2 tējkarotes.
  • Kaltēts rozmarīns – 1/2 tējkarotes.
  • Ķiploku granulas – 1/2 tējkarotes.
  • Kaltēts pētersīlis – 1/2 tējkarotes.
  • Sāls – 1/3 tējkarotes.
  • Cukurs – 1/3 tējkarotes.
  • Gaišā sojas mērce – 40 ml.
  • Ūdens – 60 ml.

Pagatavošana:

Pirmo gatavo putru. Buljonu vāra lēnām, pamazām pievienojot kukurūzas pārslas. Vārot putra  nemitīgi jāmaisa. Kad tā sabiezē, atliek malā un gatavo sēnes.

Sēnes un sīpolu sagriež mazākos gabaliņos. Sajauc sēņu garšvielu marinādi – to parasti ļoti patīk darīt bērniem. Pannā izkausē sviestu un pievieno eļļu. Apcep sīpolus un sēnes. Pievieno marinādi un nedaudz novāra.

Uzsilda putru – tai pievieno pienu un, strauji maisot, to atdzīvina. Ja nepieciešams, pievieno vēl pienu. Noņem no siltuma un pieliek sviestu un sieru. Putru lej traukos un tai pa virsu liek sēnes.

Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt