Ilona Zālmane, divu mazu bērnu māmiņa un bloga autore, atzīst, ka interese par uzturu urdījusi jau kopš pusaudžu gadiem, kad daudz eksperimentējusi ar aizvien jauniem un jauniem paņēmieniem, kā būt labākā formā un zaudēt pēc iespējas vairāk svara. Kopš dzimuši abi bērni, viņas galvenais vadmotīvs ir – ar pēc iespējas vienkāršākiem paņēmieniem dažādot ģimenes ikdienas maltītes un piešķirt tām vairāk uzturvērtības.
Ilona atzīst, ka, plānojot ēdienkarti ģimenei, cenšas, lai ēdiens būtu daudzveidīgs, lai visu laiku neatkārtotos viens un tas pats. Cenšas, lai ģimene ēstu gaļu, zivis, augļus un dārzeņus, kā arī pākšaugus un daudzveidīgus graudaugus.
Tāpat viņai ir svarīgi, lai ēdiens ir vienkārši un ātri pagatavojams un arī lai bērni to ēstu.
Tomēr Ilona atzīst, ka bieži bērni ēdienreizēs kārtīgi nepaēd, tāpēc gatavo veselīgo uzkodu šķīvi ar dažādiem augļiem, dārzeņiem un ogām, kas nu kuro reizi ir mājās.
Viņa atklāj, saldētavā vienmēr ir zivis, saldēti dārzeņi, jo no tiem varēs visiem pagatavot pilnvērtīgu maltīti. Vienmēr mājās ir arī konservētas pupiņas, olas.
Biezpiena mafini
Sastāvdaļas:
- paciņa biezpiena (180g),
- 2 olas,
- bezpiedevu jogurts vai krējums 2 ēdamkarotes,
- milti, aptuveni 3 ēdamkarotes (Ilona izmanto auzu miltus),
- paliela sauja žāvētu augļu (piemēram, dzērvenes),
- cukurs/saldinātājs/medus pēc gaumes.
Visu maisa kopā un cep aptuveni 20 minūtes 200 grādos.