Ķirbju krēmzupa ar garnelēm un karstmaizītēm

Ķirbju laikam vienkārši pagtavojama krēmzupa ar garnelēm un īpašām karstmaizītēm. Šī zupa garšos bērniem un lielajiem – arī tiem, kuri parasti pret ķirbju ēdieniem ir visai skeptiski. Izmēģiniet!

Šo recepti ieteikusi Marta Selecka, viņas ģimenē to ēdot visi. Karstmaizīšu receptei ir sena vēsture – viena no tām receptēm, kura vienkārši "dzīvo" galvā.

Ķirbju krēmzupa ar garnelēm

Ņem pusi no neliela ķirbja, nomizo, sagriež gabalos. Apcep uz pannas kopā ar sīpoliem. Ja sīpoli drusku piedeg, tas tikai uzlabo zupas garšu. Pārvieto saceptos dārzeņus katliņā, pārlej ar karstu buljonu un vāra, līdz mīksti. Sablendē, pievieno saldo krējumu, pēc garšas pieber sāli, piparus un piespiež citronu sulu.

 

Pasniedz ar garnelēm un baltmaizes "kraukšķiem" – grauzdiņiem.

Variants: Zupu var pasniegt ar krabju nūjiņām, saceptu gaļu vai sēnēm, ķiploku grauzdiņiem, ķirbju sēklām.

Karstmaizītes

Sarīvē sieru, burkānus un sajauc ar majonēzi, piespiež nedaudz ķiploku. Masu klāj uz maizītēm un cep cepeškrāsnī.

Izmēģiniet arī citas receptes!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti