Ķirbju krēmzupa ar garnelēm
Ņem pusi no neliela ķirbja, nomizo, sagriež gabalos. Apcep uz pannas kopā ar sīpoliem. Ja sīpoli drusku piedeg, tas tikai uzlabo zupas garšu. Pārvieto saceptos dārzeņus katliņā, pārlej ar karstu buljonu un vāra, līdz mīksti. Sablendē, pievieno saldo krējumu, pēc garšas pieber sāli, piparus un piespiež citronu sulu.
Pasniedz ar garnelēm un baltmaizes "kraukšķiem" – grauzdiņiem.
Variants: Zupu var pasniegt ar krabju nūjiņām, saceptu gaļu vai sēnēm, ķiploku grauzdiņiem, ķirbju sēklām.
Karstmaizītes
Sarīvē sieru, burkānus un sajauc ar majonēzi, piespiež nedaudz ķiploku. Masu klāj uz maizītēm un cep cepeškrāsnī.