Nepieciešams:
Kraukšķīgajām kabaču standziņām:
- 2–3 nelieli kabači
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 olas
- 100 g rīvmaizes
- 70 g cietā siera
- 1 ēdamkarote paprikas pulvera
- Pipari
- Sāls
Mērcei:
- 200 g jogurta vai zema tauku satura krējuma
- Ķiploka daiviņa
- Zaļumi
- Sāls
- Kečups
Pagatavošana:
Kabačus sagriež standziņās vai daiviņās, apkaisa ar sāli.
Rīvmaizi sajauc ar smalki sarīvētu sieru, papriku, maltiem pipariem, sāli.
Olas sakuļ.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem, cepešpannu izklāj ar cepampapīru.
Kabačiem nolej šķidrumu, ja tāds izveidojies, apkaisa ar miltiem, samaisa (to var darīt, sakratot maisiņā). Tad kabačus vispirms mērcē olā, tad sagatavotajā rīvmaizes un siera maisījumā, liek uz plāts.
Cep apmēram 20 minūtes, līdz izveidojas kraukšķīga garoziņa.
Mērcei var izmantot kečupu vai gatavot jogurta mērcī. Jogurtu sajauc ar sasmalcinātu ķiploku, sāli un smalki sagrieztiem zaļumiem.
Kraukšķīgās kabaču standziņas var pasniegt karstas vai aukstas.