Kraukšķīgās kabaču standziņas. Gatavojam kopā ar bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 3 mēnešiem.

Kraukšķīgi un gardi – šī ir laba uzkodu recepte. Izmēģiniet!

Nepieciešams:

Kraukšķīgajām kabaču standziņām:

  • 2–3 nelieli kabači
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 olas
  • 100 g rīvmaizes
  • 70 g cietā siera
  • 1 ēdamkarote paprikas pulvera
  • Pipari
  • Sāls

Mērcei:

  • 200 g jogurta vai zema tauku satura krējuma
  • Ķiploka daiviņa
  • Zaļumi
  • Sāls
  • Kečups

Pagatavošana:

Kabačus sagriež standziņās vai daiviņās, apkaisa ar sāli.

Rīvmaizi sajauc ar smalki sarīvētu sieru, papriku, maltiem pipariem, sāli.

Olas sakuļ.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem, cepešpannu izklāj ar cepampapīru.

Kabačiem nolej šķidrumu, ja tāds izveidojies, apkaisa ar miltiem, samaisa (to var darīt, sakratot maisiņā). Tad kabačus vispirms mērcē olā, tad sagatavotajā rīvmaizes un siera maisījumā, liek uz plāts.

Cep apmēram 20 minūtes, līdz izveidojas kraukšķīga garoziņa.

Mērcei var izmantot kečupu vai gatavot jogurta mērcī. Jogurtu sajauc ar sasmalcinātu ķiploku, sāli un smalki sagrieztiem zaļumiem.

Kraukšķīgās  kabaču standziņas var pasniegt karstas vai aukstas.

Citas kabaču un cukini receptes

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti