Piedāvājam krāsainas, garšīgas un augošam organismam tik nepieciešamu uzturvielu bagātas receptes ikdienas pusdienu kārbām.
Dārzeņu nageti
Sastāvdaļas:
- 1 vidēji liels saldais kartupelis
- 1 maza izmēra smalki sagriezts brokolis
- 60 g saldētu zirnīšu
- 80 g saldētas kukurūzas
- 60 g rupji sarīvēta čedara siera
- 150 g miltu
- 2 vidēja izmēra olas
- 75 g rīvmaizes
Recepte:
Uzsilda krāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Cepampaplātē ieklāj cepampapīru. Vidēja izmēra katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli pēc garšas. Kad ūdens sācis burbuļot, liek iekšā saldo kartupeli un vāra apmēram 15 minūtes, līdz tas kļuvis mīksts. Kartupelim pievieno mazākās daļās sagrieztu vai sadalītu brokoli un pavāra vēl 5 minūtes. Pēc tam dārzeņus noņem no uguns, lieko ūdeni nolej.
Saldo kartupeli un brokoli kārtīgi sastampā, līdz izveidojusies gandrīz viendabīga masa. Var izmantot arī rokas blenderi. Masai pievieno zirnīšus, kukurūzu un čedara sieru, kārtīgi visu apmaisa.
No masas izveido 12 nagetu formas bumbiņas. Viegli sakultas olas, miltus un rīvmaizi saliek trīs atsevišķās bļodiņās. Katru nagetu apvīļā miltos, tad sakultajās olās un rīvmaizē.
Nagetus vai nu apsmidzina ar olīveļļu, vai viegli ar to pārlej. Liek uz cepampaplātes un cep apmēram 20 minūtes vai līdz brīdim, kad nageti kļuvuši zeltaini brūni.
Uzkodām:
- 1 maza ābola daiviņas
- saujiņa Indijas, Brazīlijas un makadamijas riekstu
- 220 ml ūdens vai augļu dzēriena bez pievienotā cukura
Izmēģiniet arī šīs receptes:
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2023. gada 12. septembrī.