Aiga Bitmane ir radošās mājas "Smilgāji" saimniece. Īpašu prieku Aigai sagādā rīkot meistarklases maizes cepšanā un ne tikai. Viņa specializējusies arī ūdenskliņģeru gatavošanā, kā arī ir īsta meistare kūku cepšanā. Hobiji, kā pati saka, ir īpaši gardo pusdienu taisīšana un kūku cepšana, jo Aiga ir profesionāla konditore – agrāk strādājusi Rīgas labākajos restorānos pie Latvijas zināmākajiem šefpavāriem. Šī brīža hobijs Aigai esot darbs mājās "Smilgāji" un dalīšanās savās zināšanās ar citiem.
Pamatēdienam nepieciešams:
- nemizoti mazie kartupelīši
- vistas fileja
- persilādes garšviela
- olīveļļa cepšanai
- rīvēts siers
Pagatavošana:
Sālsūdenī novāra gatavus mazos gardēžu kartupeļus ar miziņu. Nedaudz padzesē un ar glāzes dibena palīdzību, uzspiežot uz katra kartupeļa, tos saplacina. Kartupeļus kārto uz cepeškrāsns pannas, pārlej ar olīveļļu, persilādes garšvielu un rīvētu sieru. Cep kartupeļus, līdz siers izkusis un apcepies viegli brūns.
Vistas krūtiņai izņem cīpslas, sagriež plānākos gabalos, ar gaļas āmuru izklapē filejas biezākās vietas, lai visi gabali ir viena biezuma. Izklapētās filejas pārkaisa ar persilādes garšvielu un kviešu miltiem, nedaudz piespiež. Cep uzkarsētā pannā no abām pusēm. Kad fileja ir ieguvusi zeltaini brūnu krāsu, pārliek to čuguna katliņā ar vāku.
Saimniece šo pamatēdienu pasniedza ar svaigiem salātiem un mērci, kuru pagatavoja šādi: sviestā un nelielā daudzumā eļļas apcepa smalki sagrieztus sīpolus, līdz tie kļuva zeltaini brūni, pierīvēja citrona miziņu un pievienoja izspiestu citrona sulu, marinētus kaperus un sautēja 10 minūtes. Iegūto mērci pārlēja pāri vistas filejām un sautēja vēl 10 minūtes.
"Īstās latvju saimnieces"