Sadaļas Sadaļas

Kāpēc koka mājas siltināšanai nedrīkst izmantot putas?

Siltinot vecu koka māju, spraugas starp dēļiem nevajag aizpildīt ar putām, jo tas būs īslaicīgs risinājums – ne ilgāk kā uz pusotru gadu, Latvijas Radio 2 raidījumā “No pamatiem līdz jumtam” sacīja tehnisko zinātņu doktors, būveksperts Juris Biršs.

"No pamatiem līdz jumtam" – 11. janvāra raidījums
Pēc tam putas izbirst un siltumizolācija zūd, skaidroja Biršs.

Ja dēļi koka mājai ir apmierinošā stāvoklī, tos var saglabāt. Ārsienā nevajag atstāt gaisa spraugu, par kuras esamību var pārliecināties, noņemot palodzi.

No pamatiem līdz jumtam

Latvijas Radio 2 raidījumā  "No pamatiem līdz jumtam"  tehnisko zinātņu doktors, būveksperts Juris Biršs katru nedēļu sniedz padomus un atbild uz klausītāju jautājumiem par būvniecību, celtniecību un remontdarbiem.

Uzdodiet savu jautājumu, rakstot uz e-pastu [email protected] vai iesūtot to Latvijas Radio 2 mājaslapā!

Ēterā raidījums dzirdams pirmdienās no pulksten 19:05 – 19:35, savukārt  arhīvā to var noklausīties jebkurā laikā.

Ja ir sprauga, to vajag aizpildīt ar ilgtspējīgu siltumizolācijas materiālu. Biršs iesaka izmantot kaņepju vai linu pakulas, kas ir darbietilpīgāk, bet daudz efektīvāk.

Ja pakulas neturas klāt, tās samitrina ar kaļķūdeni, kas ir ūdenī izšķīdināts dzēstais kaļķis.

Kad tas paveikts, uz dēļiem nekādā gadījumā nedrīkst klāt plēvi. Virsū liek akmens vai stikla vati un uz tās – plēvi.

Protams, bez plēves arī var iztikt, ja starp latām iepilda organisko siltumizolācijas materiālu, piemēram, koka, kaņepāju, kūdras vai ekovati.

Plēve veido gaisa kondensātu un, nepareizi to uzliekot, bremzē gāzu un gaisa apmaiņu. Kad koka siena atjaunota, tai var likt virsū ģipškartonu ar metāla profilu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Dārzs un mājas
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt