Koris «Kamēr...» koncertēs Londonā, Oksfordā un Vindzoras pilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 5. līdz 8.martam jauniešu koris koris "Kamēr..." viesosies Lielbritānijā, lai tur sava mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā sniegtu vairākus koncertus.

Koncerti notiks studentu pilsētā Oksfordā, Londonā un arī vienā no Apvienotās Karalistes karalienes rezidencēm - Vindzoras pilī. Tāpat ar šo koncerttūri tiek atzīmēts kora "Kamēr...." tikko noslēgtais līgums ar vienu no pasaulē lielākajām izdevniecībām "Harmonia Mundi", kas turpmāk rūpēsies par kora ierakstu izplatīšanu Apvienotajā Karalistē.

"Kamēr..." sniegs divus koncertus, kuros skanēs dziesmu izlase no kora pēdējā starptautiskā projekta "Amber songs", kas tapis Rīgas kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā, kurā 17 dažādu tautu komponisti rakstīja aranžējumus latviešu tautasdziesmām. Tāpat koncerta programmā iekļauti darbi, kas spilgti raksturo Latvijas un Baltijas kormūzikas spilgtākos sasniegumus, kuras mūzikā ir sasnieguši tādi komponisti kā Pēteris Vasks, Ēriks Ešenvalds, Veljo Tormiss un Arvo Perts.

Koncerti notiks 6.martā Mērtonas koledžas kapelā Oksfordā un 7.martā "St Sepulchre" baznīcā Londonā. Tāpat 7.marta vakarā korim paredzēta nozīmīga uzstāšanās kāda semināra svinīgajā noslēguma ceremonijā Vindzoras pilī, kas rīkots Apvienotās Karalistes akreditētajam diplomātiskajam vēstnieku korpusam.

"Šis brauciens ir īpašs ne tikai ar to, ka tas būs "Kamēr..." pirmais koncertceļojums Apvienotajā Karalistē visas kolektīva pastāvēšanas laikā, bet galvenokārt tāpēc, ka mūsu tikko noslēgtais līgums ar "Harmonia Mundi" mums uzliek ļoti augstu kvalitātes latiņu kā Latvijas un Baltijas mūzikas izpildītājiem. Savā programmā parādīsim īpaši "Kamēr..." rakstītos muzikālos darbus, kas kļuvuši par Latvijas kormūzikas spilgtiem piemēriem visā pasaulē, darbus no mūsu īstenotajām konceptuālajām programmām un arī spilgtus Baltijas mūzikas piemērus," tā gaidāmo koncerttūri raksturo kora diriģents Jānis Liepiņš.

Kora "Kamēr..." koncerti ir iekļauti Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmā Apvienotajā Karalistē un tiek rīkoti ciešā sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Lielbritānijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti