Mākslas akadēmijā atklās četru Francijas jauno mākslinieku izstādi «Nākotnes atmiņas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) no 21. janvāra līdz 13. februārim, atklājot jauno izstāžu ciklu "Hors les Murs" (Ārpus mūriem), viesosies galerija "Crous de Paris" (Francija), lai sadarbībā ar LMA vienotā ekspozīcijā izstādītu Francijas četru jauno mākslinieku darbus izstādē “Réminiscences futures / Nākotnes atmiņas”. Izstādes atklāšana 20. janvārī plkst. 18 LMA aulā.

Atklāšanas pasākuma laikā - plkst. 18.40 varēs noskatīties mākslinieces Aleksandras Gujē-Lomas performanci, bet atklāšanā piedalīsies visi četri franču mākslinieki, galerijas "Crous de Paris" direktore Katia Kalisti, asistente Laura Puntillo un izstādes kuratore Hanna Kreile, kā arī Parīzes CROUS pārstāvji - Denis Lamberts, Kristiane Herdere un Matjē Beruā.

Izstāde "Réminiscences futures / Nākotnes atmiņas" ir iekļauta LMA simtgadei veltītā projektā "Nākotnes māksla / Nākotnes zīmes" kā daļa no sadarbības un mākslinieciskās pieredzes apmaiņas programmas, kuras mērķis ir iedvesmot māksliniekus radīt nākotnes vīzijas un ar tām dalīties.

Sadarbības ietvaros 2016. gada novembrī galerijā "Crous de Paris" būs aplūkojama LMA studentu darbu ekspozīcija. Konkurss par dalību tajā tiks izsludināts līdz ar izstādes "Réminiscences futures / Nākotnes atmiņas" atklāšanu.

Izstādē piedalās Saīdia Betajeba (Saïdia Bettayeb), Pjērs O. Brinē (Pierre O. Brunet), Aleksandra Gujē-Loma (Alexandra Goullier-Lhomme) un Šarls Le Jariks (Charles Le Hyaric) - mākslas augstskolu studenti un absolventi, kuru oriģinalitāte un nozīmīgums pēdējo gadu laikā bijis vērojams mākslas galerijā "Crous de Paris". Jaunie mākslinieki izstādē piedāvā ceļojumu laikā, kurā tiek izgaismotas atmiņas, sagūstīti mirkļi un pētīta nākamība.

Jauno Francijas mākslinieku darbu ekspozīcija atklāj starppasauļu telpu, kurā laiks rit cauri daudzslāņainām metamorfozēm un kuras pašā sirdī atrodas nesaraujamā atmiņu un nākotnes sasaiste.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti