Rīta Panorāma

Intervija ar Inu Druvieti

Rīta Panorāma

Glābēju padomi

Intervija ar Valdu Auziņu un Intu Teterovski

Ints Teterovskis: Likteņdārzs ir unikāla iespēja mums visiem kopīgi radīt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Man šķiet, tā ir unikāla iespēja mums visiem ne tikai iet un vienkārši baudīt, bet kopīgi arī radīt. Tā ir Likteņdārza svarīgākā lieta," saka ilggadējs ziedojumu akcijas "Top Latvijas Likteņdārzs!" atbalstītājs diriģents Ints Teterovskis.

Turpinot Likteņdārza izveidi, kas iecerēts kā dāvana Latvijai 100 gadu dzimšanas dienā, 9.augustā notiks sestā ziedojumu akcija "Top Latvijas Likteņdārzs!". Ziedojumu akcijas koncerts no Likteņdārza tiešraidē būs skatāms Latvijas Televīzijā plkst. 19.30 un arī uzreiz pēc "Panorāmas".

Kokneses fonda valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa izsaka pateicību visiem tiem cilvēkiem, kuri visu gadu garumā kopš 2008.gada palīdzējuši tapt Likteņdārzam.

Šajā akcijā mēs gribam uzsvērt un parādīt to, kas ir kopīgiem spēkiem izdarīts. Padarītā tiešām ir daudz un to būs iespēja apskatīties. Bet tomēr darāmā vēl ir pietiekami daudz, lai mūsu mērķi īstenotu līdz 2018.gadam," norāda Valda Auziņa.

Kā jau vēstījām, šogad ikviens tiek aicināts ziedot, lai izveidotu ceļu uz Likteņdārzu un apmeklētāju autostāvvietu.

"Likteņdārzs ir bagāts ar apmeklētājiem. Pēdējās divas sezonas esam uzņēmuši apmēram 100 000 viesus sezonā. Tāpēc arī šī gada akcijas mērķis ir izbūvēt apmeklētāju autostāvvietu, jo tā ir vieta, ko apmeklētāji, iebraucot Likteņdārzā, redz vispirms. Dārzu apmeklē ne tikai Latvijas iedzīvotāji un ārzemju latvieši, bet arī ir ļoti daudz viesu no tuvākiem un tālākiem kaimiņiem," stāsta Valda Auziņa.

Vērtējot jau paveikto darbu, Kokneses fonda valdes priekšsēdētāja stāsta, ka daudzi projekti ir sagatavošanas stadijā - ir pabeigti tehniskie projekti, bet būvniecība vēl tikai priekšā.

Es teiktu, ka mēs varētu būt gandrīz pusē. Labā ziņa visiem Likteņdārza draugiem un atbalstītājiem -  ir noslēgti līgumi par Daugavas krasta nostiprināšanu Likteņdārzā, par ko mēs esam rūpējušies un domājuši jau kopš 2009.gada," saka Valda Auziņa.

Diriģents Ints Teterovskis, kurš jau teju no pirmsākumiem piedalās Likteņdārza izveides ziedojumu akcijā, norāda: "Tas ir unikāls projekts. Tādas tradīcijas Latvijā ir bijušas jau izsenis, kad kopīgiem spēkiem kaut kas tiek paveikts un kaut kas tik grandiozs izdarīts. Man šķiet, tā ir unikāla iespēja mums visiem ne tikai iet un vienkārši baudīt, bet kopīgi arī radīt. Tā ir Likteņdārza svarīgākā lieta."

Man šķiet, šī akcija ir tā, kas būs ilgtermiņā, ko varēs baudīt vēl ilgi un ilgi. Kad [Latvijai] būs simts gadi, tas [dārzs] būs gatavs, bet tas nenozīmē, ka tad kaut kas beigsies, tad tikai sāksies, turpināsies, koki augs arvien vairāk. Tā ir paaudžu, ilgtermiņa lieta, un tas ir unikāli," uzsver Ints Teterovskis.

Ikviens ir aicināts piedalīties Likteņdārza vidošanā, gan iestādot koku, atvedot savu pelēko laukakmeni amfiteātrim, gan arī ziedojot bruģakmeni ar savu vārdu Likteņdārza draugu alejā, piedaloties talkās un piezvanot pa ziedojumu tālruni 9000 6381.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti