LSM info: «Drogas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tirgotāja "Drogas" īpašnieks ir "A.S. Watson". Apgrozījums 2013. gadā bij 63,16 miljoni eiro, peļņa – 8,84 miljoni eiro. Latvijā darbojas 82 "Drogas" veikali. 

Veikalos strādājošo atalgojums ”uz rokas” (% no aptaujātajiem*)

 

Esošo un bijušo darbinieku atsauksmes par darba apstākļiem: 

  • Darba apstākļi ir apmierinoši, tikai garas stundas uz kājām.
  • Darba vietā neļāva runāties ar kolēģiem, pusdienu pauzes jāpavada vienatnē, sēžot būcenīti. Kolektīvs bija jauks, darbs monotons, tikai beidzot darba dienu jūties atkal kā personība. Nepatika ”Drogās” uzspiestā laipnība un tas papildus produkts, kurš jāpiedāvā pie kases. Tas bija mans pirmais darbs veikalā un ceru, ka nekad tur vairs nevajadzēs atgriezties.
  • Mērkaķa darbs, kurš prasīja ļoti daudz no cilvēka psiholoģiski un fiziski, bet par to vēl vakaros pateica preteklības.  Kolektīvi nereti veidojas pretīgi un naidīgi.
  • Ja veikalā kāds darbinieks bija nepareizi vienai no 10 000 precēm uzlicis nepareizu cenu, kasierim pie kases, konstatējot šo faktu bija jāsedz starpība no savas kabatas, pircēju klātbūtnē. Uz tualeti nevarēja normāli aiziet. Bija jādara 7 lietas vienlaicīgi, pat ja darbu izpildīšana bija pretrunā ar darba reglamentu, un ja pēcāk radās kļūdas, tad atkal viss jāsedz no savas kabatas. Piemēram, jāiztīra plaukti (lai iztīrītu plauktu no putekļiem prece ir jāizkrāmē, bet tai pat laikā reglaments neļauj preci izņemt no plauktiem! ) un tad beigu baigās darbiniekam uzliek sodu par preces izņemšanu no plaukta lai izslaucītu putekļus.
  • Bija diezgan grūti ar preces pārvietošanu, jo veikalā strādā tikai sievietes un pārnēsāt smagās kastes ar, piemēram, sadzīves ķīmiju nebija tas vieglākais uzdevums. Savukārt jaukais kolektīvs, kas vienmēr bija atsaucīgs un izpalīdzīgs. Tāpat arī uzņēmums rūpējās par darbinieku drošību un veselību, pirms gripas uzliesmojuma perioda ik viens no darbiniekiem varēja doties un bez maksas saņemt vakcīnu pret gripu, tāpat arī darbinieki saņēma rudens sākumā C vitamīnu, lai varētu parūpēties par savu imunitāti.
  • Pusdienu pārtraukums tikai 30 minūtes, darba stundas - trīspadsmit, kurā ietilpa 1 stunda veikala tīrīšanai, kas amata aprakstā pie pienākumiem nebija minēts.

*Datu avots - draugiem.lv aptauja, Lursoft, LETA arhīvs

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti