Jānis Šipkēvics, Kristīne Pāže un Toms Bricis mērojas zināšanām par Dziesmu svētkiem. Pārbaudi arī sevi!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kā dēvē oficiālo Dziesmu svētku karogu? Kurā Rīgas centra parkā notikuši septiņi Dziesmu svētki? Skaties Latvijas Televīzijas #dziedundejo2021 spēli "Lai top svētki!" un pārbaudi, vai tu par Dziesmu un deju svētku vēsturi zini vairāk nekā spēles dalībnieki!

Kopā ar trīs komandām turpināsim meklēt atbildes uz āķīgiem jautājumiem par Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Šoreiz komandas Kristīnes Pāžes, Jāņa Šipkēvica un Toma Briča vadībā pārstāvēs Zemgali, Vidzemi un Sēliju. Raidījumu vadīs Māra Sleja un Dainis Grūbe, bet par muzikālo noformējumu rūpēsies orķestris Katrīnas Dimantas vadībā. 

LTV spēle "Lai top svētki!"

Kamēr Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki nevar notikt Mežaparkā un Daugavas stadionā, Latvijas Televīzija sešus sestdienu vakarus piedāvā pavadīt jautrā un muzikālā kompānijā. Kopā skaidrosim, kurš Latvijas novads vislabāk gatavojies svētkiem un ir zinošākais dziesmu un deju svētku vēstures faktos. Katru nedēļu spēlē “Lai top svētki!” piedalīsies trīs komandas, kuru sastāvā būs sabiedrībā zināmi ļaudis, mūziķi, aktieri, LTV personības un jaunieši. 

Atraktīvā veidā atbildēsim uz ātrajiem vēstures jautājumiem, tērpsimies tautastērpos, minēsim dziesmas un dejas un griezīsim Saules ratu. Savus jautājumus komandām sagatavojuši visu Latvijas novadu un diasporu kolektīvi.

Pie LTV ekrāniem aicinām ne tikai jauniešus, bet arī viņu vecākus, jo esam atraduši LTV arhīvos emocionālus video materiālus, kuros kopkora vai deju lieluzveduma rindās kāds varbūt ieraudzīs arī sevi. Zinošākā novada intriga atrisināsies pēdējā – sestajā “Lai top svētki!” raidījumā, kad komandu sastāvos piedalīsies svētku virsdiriģenti un deju virsvadītāji. Spēles “Lai top svētki!” norisi vadīs raidījuma vadītāji Māra Sleja un Dainis Grūbe, bet svētku melodijas skandinās muzikālā grupa Katrīnas Dimantas vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti