Kas notiek ar “Jaunās Vienotības” finanšu skandāliem un partiju kontroli?

Arvils Ašeradens, Signe Jantone, Ineta Cīrule, Amīlija Raituma, Renārs Kadžulis, Gunārs Kūtris. Dalībnieku saraksts tiek papildināts.

Jānis Domburs 24.aprīlis, trešdiena 21:15
Izsmelti kompromisi vai «politiskās vides rekultivācija»: Rīgas politiķu un Rēzeknes eksmēra strīdi...
Izsmelti kompromisi vai «politiskās vides rekultivācija»: Rīgas politiķu un Rēzeknes eksmēra strīdi par domes atlaišanu
"Mans personīgais viedoklis ir, ka Rēzeknes dome savu spēju strādāt ir izsmēlusi un ir atlaižama," trešdien raidījumā "Kas notiek Latvijā?" pauda vides un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa ("Jaunā Vienotība"), norādot, ka viņas vadītā ministrija šobrīd strādā pie likumprojekta par Rēzeknes valstspilsētas domes atlaišanu. Darbu plānots pabeigt pusotras līdz divu nedēļu laikā. Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs diskusijā uzsvēra, ka pēc 21. februāra, kad dome nespēja pieņemt 2024. gada budžetu, sarunu un kompromisu iespējas ir izsmeltas.
Kas notiek ar Rēzeknes domes atlaišanu, ārkārtas vēlēšanām un pašvaldību finanšu uzraudzību? Raidier...
Kas notiek ar Rēzeknes domes atlaišanu, ārkārtas vēlēšanām un pašvaldību finanšu uzraudzību? Raidieraksts
28. februāra diskusijā "Kas notiek ar Rēzeknes domes atlaišanu, ārkārtas vēlēšanām un pašvaldību finanšu uzraudzību?" piedalās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa ("Jaunā Vienotība" (JV)), Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre, Pašvaldību finanšu stabilizācijas pieteikumu izskatīšanas un finanšu stabilizācijas projektu saskaņošanas pastāvīgās komisijas priekšsēdētāja Karīna Ploka (JV), bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks ("Apvienotais saraksts"), Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs, Valsts kontroles padomes locekle Ilze Bādere, Rēzeknes valstspilsētas domes deputāts, bijušais pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs un opozīcijā esošās partijas "Stabilitātei!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs.
VIDEO: «Kas notiek ar Rēzeknes domes atlaišanu, ārkārtas vēlēšanām un pašvaldību finanšu uzraudzību?...
VIDEO: «Kas notiek ar Rēzeknes domes atlaišanu, ārkārtas vēlēšanām un pašvaldību finanšu uzraudzību?»
28. februāra diskusijā "Kas notiek ar Rēzeknes domes atlaišanu, ārkārtas vēlēšanām un pašvaldību finanšu uzraudzību?" piedalās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa ("Jaunā Vienotība" (JV)), Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre, Pašvaldību finanšu stabilizācijas pieteikumu izskatīšanas un finanšu stabilizācijas projektu saskaņošanas pastāvīgās komisijas priekšsēdētāja Karīna Ploka (JV), bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks ("Apvienotais saraksts"), Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs, Valsts kontroles padomes locekle Ilze Bādere, Rēzeknes valstspilsētas domes deputāts, bijušais pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs un opozīcijā esošās partijas "Stabilitātei!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs.
Kā Latvija no propāna gāzes «adatas» nenokāpa: vārdos par aizliegumu, praksē – neaizvieto un dubulto...
Kā Latvija no propāna gāzes «adatas» nenokāpa: vārdos par aizliegumu, praksē – neaizvieto un dubulto eksportu
Pirms gada Ukrainas parlaments Latvijas Saeimai un valdībai nosūtīja vēstuli ar aicinājumu aktualizēt jautājumu par Krievijas izcelsmes sašķidrinātās naftas gāzes importa aizliegšanu. Tomēr drīza rezultāta nebija. Kamēr dabasgāzes importu aizliedza aizpērn, citus energoresursus – propānu, butānu un dažādus to un citu ogļūdeņražu maisījumus – no Krievijas 2023. gadā Latvijā ieveda 136 miljonu eiro vērtībā: to importa vērtība par desmitiem miljonu pārsniedz daudz apspriesto graudaugu produktu importa vērtību. Nepilna trešdaļa no šī apjoma laista apgrozībā Latvijā, tostarp valsts un pašvaldību iepirkumos, pārējais eksportēts – lai gan, līdzīgi kā ar dabasgāzi, Krievijas ogļūdeņražus jeb naftas gāzes var aizstāt ar Rietumu izcelsmes precēm.
Daudzskaitlīgi mazi droni, brīvprātīgi jefiņi, kauns par skaitļiem – diskusija par drošību un ekonom...
Daudzskaitlīgi mazi droni, brīvprātīgi jefiņi, kauns par skaitļiem – diskusija par drošību un ekonomiku divos kara gados
Šonedēļ aprit divi gadi kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gada 24. februārī. Ir zudušas cerības uz ātru Ukrainas uzvaru, jo Ukrainai joprojām nepietiek ieroču un atbalsta cīņai. Abas valstis – gan agresors, gan Ukraina – pārgājušas aizsardzības pozīcijās. Tikmēr daudzi uzņēmēji cīnās ar savu morālo kompasu, vieni uzreiz pēc kara sākuma pārrāvuši biznesa saiknes ar Krieviju, bet citi dzīvo pēc principa "Kas nav aizliegts, tas ir atļauts". Šīs ir dažas no atziņām, kas šonedēļ izskanēja raidījuma "Kas notiek Latvijā?" diskusijā.
«Kas notiek Latvijā?» aptauja: «knapi ieskaite» – iedzīvotāju atzīme politiķiem par paveikto drošība...
«Kas notiek Latvijā?» aptauja: «knapi ieskaite» – iedzīvotāju atzīme politiķiem par paveikto drošības stiprināšanā
Iedzīvotāji politiķu paveikto Latvijas ārējās un iekšējās drošības stiprināšanā kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā  2022. gada 24. februārī novērtē vidēji ar atzīmi 4,46, liecina pēc raidījuma "Kas notiek Latvijā?" pasūtījuma februārī veiktās SKDS aptaujas rezultāti. Politiķi atzīst, ka tas ir knapi ieskaitīts, taču sabiedrības pārstāvji 21. februāra diskusijā atzina, ka politiķu veikumam desmit ballu skalā liktu vēl mazāku vai līdzīgu atzīmi. 
Kas notiek ar drošību, ekonomiku un cilvēkiem divus gadus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā? Raidiera...
Kas notiek ar drošību, ekonomiku un cilvēkiem divus gadus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā? Raidieraksts
21. februāra diskusijā "Kas notiek ar drošību, ekonomiku un cilvēkiem divus gadus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā?" piedalās aizsardzības ministrs Andris Sprūds ("Progresīvie"), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ("Jaunā Vienotība"), ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība), kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite, Nacionālo bruņoto spēku rezerves virsnieks Mārtiņš Vērdiņš, kā arī biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks.
«Kas notiek Latvijā?» aptauja: trešdaļa respondentu uzskata, ka Ukrainai jāpiekrīt kompromisiem
«Kas notiek Latvijā?» aptauja: trešdaļa respondentu uzskata, ka Ukrainai jāpiekrīt kompromisiem
Divus gadus pēc Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā 2022. gada 24. februārī katrs trešais jeb 34,3% tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujāto Latvijas iedzīvotāju drīzāk atbalstītu karadarbības pārtraukšanu, pat ja Ukrainai tās vārdā jāpiekrīt kompromisiem. To rāda pēc raidījuma "Kas notiek Latvijā?" pasūtījuma februārī veiktās SKDS aptaujas rezultāti. 
VIDEO: «Kas notiek ar drošību, ekonomiku un cilvēkiem divus gadus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā?»
VIDEO: «Kas notiek ar drošību, ekonomiku un cilvēkiem divus gadus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā?»
21. februāra diskusijā "Kas notiek ar drošību, ekonomiku un cilvēkiem divus gadus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā?" piedalās aizsardzības ministrs Andris Sprūds ("Progresīvie"), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ("Jaunā Vienotība"), ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība), kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite, Nacionālo bruņoto spēku rezerves virsnieks Mārtiņš Vērdiņš, kā arī biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks.