Kas notiek sporta politikā, finansēs un Latvijas Olimpiskajā komitejā?

Anda Čakša, Juris Zīvarts, Jānis Buks, Raimonds Lazdiņš, Aivars Platonovs, Artūrs Liepa, Dainis Caune, Raimonds Rudzāts

Jānis Domburs 17.aprīlis, trešdiena 21:15
VIDEO: «Kas notiek ar Veselības ministrijas plāniem par zāļu cenu samazināšanu?»
VIDEO: «Kas notiek ar Veselības ministrijas plāniem par zāļu cenu samazināšanu?»
17. janvāra diskusijā "Kas notiek ar Veselības ministrijas plāniem par zāļu cenu samazināšanu?" piedalās Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Artjoms Uršuļskis ("Jaunā Vienotība"), Konkurences padomes loceklis Jānis Račko, Latvijas Farmaceitu biedrības vadītāja Dace Ķikute, Latvijas Nacionālās zāļu apgādes asociācijas valdes loceklis Jānis Lībķens, Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācijas izpilddirektore Kristīne Jučkoviča, Latvijas Patentbrīvo medikamentu asociācijas valdes priekšsēdētājs Egils Einārs Jurševics, Latvijas Pacientu organizāciju tīkla vadītāja Baiba Ziemele un "Aptieku biedrības" valdes priekssēdētājas vietniece Aiga Zariņa.
«Misijas darbs», 30 tūkstoši aplokšņu algu maksātāju un eksperti siltos kabinetos: diskusija par pār...
«Misijas darbs», 30 tūkstoši aplokšņu algu maksātāju un eksperti siltos kabinetos: diskusija par pārmaiņām VID
Piektdienas pēcpusdienā kļuva zināms, ka finanšu ministrs apstiprināšanai ietekmīgajā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatā nolēmis virzīt pašreizējo Nodokļu pārvaldes direktora pienākumu izpildītāju Baibu Šmitu-Roķi. Apstiprināšanas gadījumā viņai būs jāvada iestāde, kas ir nopietnu pārmaiņu priekšā – jau tuvākajā laikā valdībā plānots lemt par Nodokļu un muitas policijas nodalīšanu no Valsts ieņēmumu dienesta. Par VID tagadni un nākotni šonedēļ diskutēja raidījuma "Kas notiek Latvijā?" dalībnieki.
«Lai vai kāds nāks nākamais VID ģenerāldirektors» – Jaunzeme aplokšņu algu nemazināšanos aizbildina...
«Lai vai kāds nāks nākamais VID ģenerāldirektors» – Jaunzeme aplokšņu algu nemazināšanos aizbildina ar uzņēmēju attieksmi
Ēnu ekonomikas apmērs Latvijā sasniedz 2 līdz 2,7 miljardus eiro, no kā lielāko daļu veido tā dēvētās aplokšņu algas, norādot uz ambīciju un koordinācijas trūkumu ēnu ekonomikas izskaušanā,  trešdien diskusijā "Kas notiek Latvijā?" uzsvēra ilggadējais ēnu ekonomikas pētnieks, profesors Arnis Sauka. Ieva Jaunzeme, kam pēc mēneša beigsies pilnvaras ietekmīgajā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā, atbildot uz kritiku, sacīja – kamēr uzņēmēji vēlēsies maksāt aplokšņu algas, VID tās izskaust nespēs.
«Kas notiek Latvijā?» aptauja: Siliņas valdības darba kritiskie vērtējumi krietni apsteidz pozitīvos
«Kas notiek Latvijā?» aptauja: Siliņas valdības darba kritiskie vērtējumi krietni apsteidz pozitīvos
33% respondentu, kurus aizvadītā gada decembrī pēc raidījuma "Kas notiek Latvijā?" iniciatīvas aptaujāja tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS, atzīst, ka septembra vidū apstiprinātā Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") valdība savas darbības pirmajos trīs mēnešos strādājusi sliktāk, nekā gaidīts. Tikmēr teju 42% aptaujāto atzina, ka Evikas Siliņas valdība, kas tika izveidota pēc ilggadējā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa atkāpšanās, strādājusi "apmēram tā, kā biju gaidījis/usi".
Kas notiek ar reformām un vadības maiņu Valsts ieņēmumu dienestā? Raidieraksts
Kas notiek ar reformām un vadības maiņu Valsts ieņēmumu dienestā? Raidieraksts
10. janvāra diskusijā "Kas notiek ar reformām un vadības maiņu Valsts ieņēmumu dienestā?" piedalījās finanšu ministrs Arvils Ašeradens, pašreizējā Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, Valsts kontroles padomes locekle Maija Āboliņa, ģenerālprokurors Juris Stukāns, kā arī Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors, ēnu ekonomikas pētnieks Arnis Sauka un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.
VIDEO. «Kas notiek ar reformām un vadības maiņu Valsts ieņēmumu dienestā?»
VIDEO. «Kas notiek ar reformām un vadības maiņu Valsts ieņēmumu dienestā?»
10. janvāra diskusijā "Kas notiek ar reformām un vadības maiņu Valsts ieņēmumu dienestā?" piedalīsies finanšu ministrs Arvils Ašeradens, pašreizējā Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, Valsts kontroles padomes locekle Maija Āboliņa, ģenerālprokurors Juris Stukāns, kā arī Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors, ēnu ekonomikas pētnieks Arnis Sauka un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš. 
Kas (ne)notika 2023.gadā? «Kas notiek Latvijā?» vērtējumi un Jāņa Dombura komentāri
Kas (ne)notika 2023.gadā? «Kas notiek Latvijā?» vērtējumi un Jāņa Dombura komentāri
2023. gadā Valsts prezidenta amatā Egilu Levitu nomainījis Edgars Rinkēvičs, bet Krišjāni Kariņu ("Jaunā Vienotība" (JV)) Ministru prezidenta amatā – Evika Siliņa (JV). Gada otrajā pusē pierima inflācija, taču teju apstājies arī iekšzemes kopprodukta pieaugums.  Jau otro gadu turpinās Krievijas sāktais karš Ukrainā, kas ietekmē arī sabiedrisko un politisko dienaskārtību Latvijā.  Atskatoties uz aizejošo 2023. gadu, raidījums "Kas notiek Latvijā?" skaidroja iedzīvotāju vērtējumu par dzīves kvalitātes izmaiņām, gandarījumu vai vilšanos par 2022. gada rudenī izdarītajām izvēlēm 14. Saeimas vēlēšanās, kā arī atskatījās uz zīmīgākajām diskusijām "Kas notiek Latvijā?" studijā. Aizvadītā 2023. gada būtiskākās norises politikā, ekonomikā un sabiedrībā komentē un vērtē Jānis Domburs.
«Kas notiek Latvijā?» aptauja: 11% iedzīvotāju uzskata, ka 2023. gadā dzīves kvalitāte uzlabojusies,...
«Kas notiek Latvijā?» aptauja: 11% iedzīvotāju uzskata, ka 2023. gadā dzīves kvalitāte uzlabojusies, 42,5% –pasliktinājusies
Tikai 0,6% iedzīvotāju uzskata, ka 2023. gadā, salīdzinot ar 2022. gadu, dzīves kvalitāte Latvijā būtiski uzlabojusies. Tikmēr 11,8% vērtē, ka gada laikā tā ir būtiski pasliktinājusies, liecina aptauja, kuru pēc raidījuma "Kas notiek Latvijā?" iniciatīvas šā gada decembra sākumā veica tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.