Paula Markusa

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Krievija uzbrukusi Harkivai ar aviobumbām
Krievija uzbrukusi Harkivai ar aviobumbām
Krievija pirmo reizi divu gadu laikā uzbrukusi Ukrainas lielpilsētai Harkivai ar aviobumbām. Tās nebija izmantotas Harkivas bombardēšanai kopš 2022. gada. Trešdien ar aviobumbām pilsētā veikti divi triecieni – viens skolai, otrs dzīvojamām ēkām. Gaisa uzlidojumos aizvadītajā diennaktī Ukrainā kopumā nogalināti trīs cilvēki.
Spēka treniņi nepārvērš sievietes muskuļu kalnos. Saruna ar fitnesa treneri Kārli Matisānu
Spēka treniņi nepārvērš sievietes muskuļu kalnos. Saruna ar fitnesa treneri Kārli Matisānu
Par spēka treniņiem sabiedrībā arvien klejo maldīgi priekšstati. Bieži vien cilvēki izvairās no svaru zāles tāpēc, ka nevēlas lielus, uzpumpētus muskuļus, taču realitātē spēka treniņi nav tikai par izskatu – tie ir par dzīves kvalitāti, spēku un veselību. Turklāt 80. gadi, kad cilvēki spēka treniņos nodarbojās tikai ar kultūrismu, sen jau ir pagājuši, un realitātē muskuļi nemaz tik ātri neaug, raidieraksta jeb podkāsta "LSMnīca" ciklā "Labākās zāles" skaidroja sertificēts fitnesa treneris Kārlis Matisāns.
Eksperti: Putins teroraktu izmantos politiskiem mērķiem
Eksperti: Putins teroraktu izmantos politiskiem mērķiem
Par vienu no asiņainākajiem teroraktiem Krievijas vēsturē, kurā nogalināti vismaz 137 cilvēki, Maskavas tiesa apcietinājusi četrus iespējamos uzbrucējus. Kadros no tiesas zāles redzams, ka visi aizturētie ir smagi piekauti un, visticamāk, tikuši spīdzināti.
Krievijas apgabali piedzīvo uzbrukumus «vēlēšanu» laikā
Krievijas apgabali piedzīvo uzbrukumus «vēlēšanu» laikā
Vairāki Krievijas apgabali piedzīvoja kārtējos uzbrukumus, atgādinot Krievijas iedzīvotājiem, ka viņu valsts atrodas karā ar Ukrainu. Apšaudēs Belgorodas apgabalā dzīvību zaudēja vismaz trīs cilvēki, bet Samaras apgabalā pēc dronu uzbrukuma aizdegās vairākas naftas pārstrādes rūpnīcas. Tikmēr Krievijā otro dienu turpinās tā saucamās prezidenta vēlēšanas, kurās sev piekto prezidentūras termiņu nodrošinās Vladimirs Putins.
Krievijas iedzīvotājiem nākas samierināties ar «vēlēšanām» bez izvēles
Krievijas iedzīvotājiem nākas samierināties ar «vēlēšanām» bez izvēles
Krievijā šonedēļ notiek tā sauktās "prezidenta vēlēšanas", kuru vienīgais uzdevums ir nodrošināt, lai līdzšinējais Kremļa saimnieks Vladimirs Putins paliktu amatā vēl vismaz sešus gadus. Vispārējas apātijas apstākļos Kremlis ar dažādiem paņēmieniem mēģinās sasniegt izvirzīto mērķi: vismaz 70% vēlētāju aktivitāti un vairāk nekā 80% balsu par Putinu.
Ukrainas sabiedrotie izziņo papildu palīdzību – 300 miljoni dolāru un 200 tūkstoši artilērijas šāviņ...
Ukrainas sabiedrotie izziņo papildu palīdzību – 300 miljoni dolāru un 200 tūkstoši artilērijas šāviņu (papildināts)
ASV prezidents Džo Baidens ir devis rīkojumu steidzami piešķirt 300 miljonus dolāru lielu militāro palīdzību Ukrainai no Pentagona līdzekļiem. Tikmēr  Čehijas mediji vēsta, ka valsts saņēmusi provizorisku piekrišanu par vēl 200 000 artilērijas šāviņu iepirkumu Ukrainas vajadzībām papildus jau apstiprinātajam 300 000 šāviņu iepirkumam. 
Žurnāliste un fitnesa trenere Paula Markusa: Kā atrast izeju no slikto ieradumu meža
Žurnāliste un fitnesa trenere Paula Markusa: Kā atrast izeju no slikto ieradumu meža
Kusties vairāk, ēd mazāk! Izslēdz no uztura cukuru, patērē tikai veselīgu pārtiku! Neēd vakaros un samazini uzņemto ogļhidrātu daudzumu! Noteikti šos un vēl daudzus citus risinājumus cīņai ar lieko svaru un tā radītajām veselības kaitēm būs dzirdējis katrs. Bet kā atsijāt graudus no pelavām? Kas ir zinātnē balstīts un kas izdomāts? Ko darīt, kad apņēmības ir vairāk nekā rīcības? To es cenšos skaidrot raidieraksta "LSMnīca" ciklā "Labākās zāles".
Kāpēc cilvēki vēlmē notievēt uzķeras uz pseidometodēm? Uztura trenera Bidiņa versijas
Kāpēc cilvēki vēlmē notievēt uzķeras uz pseidometodēm? Uztura trenera Bidiņa versijas
Cilvēki arvien turpina ticēt ātrām diētām un solījumiem par brīnumlīdzekļiem, kas ļaus notievēt, tā vietā, lai pieņemtu, ka mazkustīgums un pārāk liels patērēto kaloriju daudzums ir paša vaina. Liekais svars rodas, ja ir par maz kustību, par maz miega un par daudz uzņemto kaloriju, bet daudz vieglāk ir meklēt vainīgo ārpusē – vainot ogļhidrātus, taukus, insulīnu vai pat nepareizu ēšanas laiku, raidieraksta "LSMnīca" ciklā "Labākās zāles" sacīja uztura treneris Mārtiņš Bidiņš.
Medijs: Ukrainā jau ir Rietumu militārā klātbūtne
Medijs: Ukrainā jau ir Rietumu militārā klātbūtne
Francijas prezidenta Emanuela Makrona izteikumi par Rietumu karavīru sūtīšanu uz Ukrainu izraisīja plašas diskusijas, kas aizvien nav mitējušās. Kamēr sabiedrotie šajā jautājumā ir sašķelti, Francijas medijs "Le Monde" vēsta – Ukrainā jau ir Rietumu militārā klātbūtne. 
Raidieraksts «Labākās zāles». Biežākie mīti par tievēšanu, un kāpēc uz tiem uzķeras?
Raidieraksts «Labākās zāles». Biežākie mīti par tievēšanu, un kāpēc uz tiem uzķeras?
Kādi ir izplatītākie mīti par tievēšanu un kāpēc cilvēki uz tiem uzķeras? Kāpēc nevajag baidīties ēst vakarā, un kāpēc intervālā badošanās nav ilgtermiņa risinājums? Kāpēc labāk dažreiz paēst "makdonaldā", nekā nepaēst pavisam, un kā tievējot neiebraukt no viena grāvja otrā? Par to un daudz ko citu raidieraksta "LSMnīca" ciklā "Labākās zāles" saruna ar sertificētu uztura treneri Mārtiņu Bidiņu.
Ukraina aizvadītās diennakts laikā notriekusi jau trīs Krievijas bumbvedējus
(papildināts)
Ukraina aizvadītās diennakts laikā notriekusi jau trīs Krievijas bumbvedējus (papildināts)
Ukraina aizvadīto 24 stundu laikā notriekusi jau trīs Krievijas bumbvedējus Su-34, pavēstīja bruņoto spēku virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis. Tikmēr Avdijivkas un Zaporižjas virzienā situācija ir īpaši saspringta, un tur Krievijas spēki turpina ofensīvu. Ukraiņiem gan esot izdevies izspiest ienaidnieku no Orlivkas priekšpilsētas, ceturtdien ziņoja Sirskis.
Ukraina ar sekmīgiem uzbrukumiem turpina vājināt Krievijas gaisa spēkus
Ukraina ar sekmīgiem uzbrukumiem turpina vājināt Krievijas gaisa spēkus
Ukraina turpina nodarīt zaudējumus Krievijas gaisa spēkiem. Notriekti vēl divi iznīcinātāji bumbvedēji Su-34. Pēdējo mēnešu laikā iznīcinātas jau vismaz desmit Krievijas kara lidmašīnas, tai skaitā divas izlūklidmašīnas A-50, un tādas Krievijas gaisa spēku flotē palikušas vairs tikai sešas.
Krievijā bēru organizētāji masveidā atsaka rīkot publisku atvadīšanos no Navaļnija
(papildināts)
Krievijā bēru organizētāji masveidā atsaka rīkot publisku atvadīšanos no Navaļnija (papildināts)
Alekseja Navaļnija komanda jau diennakti bez panākumiem meklē vietu, kur varētu sarīkot atvadīšanos no Arktikas kolonijā mirušā Krievijas opozīcijas līdera. Par to sociālajā tīklā pavēstījusi viņa preses sekretāre Kira Jarmiša. Komanda jau esot apzvanījusi lielāko daļu privāto un valsts apbedīšanas aģentūru, komericālo telpu un bēru zāļu īpašniekus.
Baidens pārliecināts – ASV palīdzība Ukrainai būs
Baidens pārliecināts – ASV palīdzība Ukrainai būs
Neskatoties uz politiskajām domstarpībām ASV Kongresā, ASV prezidents Džo Baidens aizvien ir pārliecināts – palīdzība Ukrainai būs. To viņš apsolījis telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.
Ukrainas frontē smaga situācija pie Avdijivkas
(papildināts)
Ukrainas frontē smaga situācija pie Avdijivkas (papildināts)
Ukrainas armijas vadība atzīst, ka frontē pie pusaplenktās Avdijivkas izveidojusies smaga situācija. Viens no tā iemesliem ir akūtais munīcijas trūkums. Tikmēr naktī uz ceturtdienu Krievijas armija ar raķetēm apšaudījusi Harkivas apgabala teritoriju. Divas apšaudes notikušas Čuhujivas pilsētā, kur vismaz viens cilvēks ir gājis bojā. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd