Paula Markusa

Paula Markusa

LTV Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Zelenskis: Kara «karsto fāzi» varētu izbeigt jau šogad
Zelenskis: Kara «karsto fāzi» varētu izbeigt jau šogad
Ar diplomātijas palīdzību Ukrainas kara "karsto fāzi" varētu izbeigt jau šogad – tā nesenā intervijā BBC izteicies Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Viņš cer, ka otrais miera samits, uz kuru ielūgta arī Krievija, varētu virzīt tuvāk kara beigām.
Uzņēmums: Globālos IT traucējumus izraisīja nevis kiberuzbrukums, bet kļūda satura atjauninājumā
(pa...
Uzņēmums: Globālos IT traucējumus izraisīja nevis kiberuzbrukums, bet kļūda satura atjauninājumā (papildināts)
Haosu visā pasaulē šodien izraisīja datorsistēmu darbības pārtraukumi, kas nopietni kavēja medicīnas iestāžu, transporta sistēmu, aviokompāniju, banku un mediju darbu. Notikušā vaininieks bija kiberdrošības uzņēmums "CrowdStrike", kura radīta antivīrusa programmas atjauninājuma nepilnību dēļ no ierindas izsita miljoniem datoru ar populāro operētājsistēmu "Microsoft Windows".
Zelenskis par Trampa plāniem kara Ukrainā izbeigšanai: Ja viņš kļūs par prezidentu, mēs sastrādāsimi...
Zelenskis par Trampa plāniem kara Ukrainā izbeigšanai: Ja viņš kļūs par prezidentu, mēs sastrādāsimies
"Pamata lietas man ir skaidras. Es domāju, ja viņš kļūs par prezidentu, mēs sastrādāsimies," par Trampa plāniem kara Ukrainā izbeigšanai sacījis valsts prezidents Volodimirs Zelenskis. Tikmēr Ukrainas armijai šajās dienās nācies atkāpties no vēl diviem ciemiem – Krinku ciema Hersonas apgabalā un Urožaines Doneckas apgabalā. Par to medijiem vēsta Ukrainas militārie avoti, kaut Ukrainas armija to vēl nav apstiprinājusi.
Tramps savu izdzīvošanu atentātā uzskata par Dieva brīnumu
(papildināts)
Tramps savu izdzīvošanu atentātā uzskata par Dieva brīnumu (papildināts)
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps ir sniedzis pirmos komentārus pēc sestdien piedzīvotā atentāta. Neraugoties uz notikušo, Tramps jau ir ieradies Milvoki pilsētā, lai piedalītos Republikāņu partijas konventā, kur viņu oficiāli nominēs par politiskā spēka prezidenta amata kandidātu novembrī gaidāmajās vēlēšanās.
Slovākijas opozīcija: Valsts sabiedriskajiem medijiem pienākušas beigas
Slovākijas opozīcija: Valsts sabiedriskajiem medijiem pienākušas beigas
Līdz ar Slovākijas sabiedriskās raidsabiedrības oficiālu izformēšanu un jaunas mediju organizācijas izveidošanu tās vietā Slovākijas sabiedriskajiem medijiem faktiski pienākušas beigas, pārliecināta ir Slovākijas opozīcija, starptautiskās mediju organizācijas un eksperti. Kaut arī valdība apgalvo, ka ar pārmaiņām tiks atjaunota medija objektivitāte, kritiķi ir pārliecināti par tieši pretējo – mediju kontrole tagad nonākusi politiķu rokās. 
Krievijas triecienā Dņipro nogalināti vismaz 5 cilvēki, tostarp 14 gadus veca meitene
(papildināts)
Krievijas triecienā Dņipro nogalināti vismaz 5 cilvēki, tostarp 14 gadus veca meitene (papildināts)
Krievija trešdienas rītā uzbrukusi Dņipropetrovskas apgabalam. Gaisa spēkiem izdevies notriekt "Iskander" raķetes un 10 citus mērķus, taču okupantu triecienos dzīvību zaudējuši un ievainoti vairāki cilvēki. Tikmēr Ukrainai cenšoties nodrošināt plašāku ne tikai militāro, bet arī finansiālo palīdzību, sagaidīts arī lēmums no Starptautiskā Valūtas fonda, kas Ukrainai lēmis piešķirt palīdzību 2,2 miljardu ASV dolāru apmērā.
Kā beigt vakaros pārēsties? Klīniskās psiholoģes padomi
Kā beigt vakaros pārēsties? Klīniskās psiholoģes padomi
Pirmais solis, kā pārtraukt pārēšanos vakaros, ir sākt ievērot regulāras un ar uzturvielām pilnvērtīgas ēdienreizes, jo, runājot ar cilvēkiem, kuriem raksturīga pārēšanās dienas beigās, nereti dzirdams iemesls – dienas laikā nesanāca paēst, raidieraksta "LSMnīca" ciklā "Labākās zāles" skaidroja klīniskā psiholoģe ar izglītību uztura zinātnē Anita Salnāja, kura arī skaidroja, ko nozīmē emocionāla ēšana un kādos gadījumos cilvēki vairs neizjūt sātu.
Orbāns vizītē Kijivā aicina pārtraukt uguni Ukrainā, lai pasteidzinātu miera sarunas
(papildināts)
Orbāns vizītē Kijivā aicina pārtraukt uguni Ukrainā, lai pasteidzinātu miera sarunas (papildināts)
Par to, ko viņš vēlas panākt savā vizītē, Ungārijas valdības vadītājs Viktors Orbāns lika noprast vēl pirmdienas vakarā pārraidītā intervijā Ungārijas sabiedriskajā televīzijā. Sarunā Orbāns solīja vienoties par "pirmajiem soļiem" miera panākšanai Ukrainā. Bet otrs temats ir Ungārijas un Ukrainas divpusējās attiecības. Budapeštai ilgstoši svarīgs jautājums ir Ukrainā dzīvojošo ungāru tiesības. Lielākā to daļa dzīvo Aizkarpatu apgabalā Ukrainas dienvidrietumos.
Baidena tuvinieki aicina viņu turpināt cīņu par ASV prezidenta amatu
Baidena tuvinieki aicina viņu turpināt cīņu par ASV prezidenta amatu
ASV joprojām nav rimusies rezonanse pēc pagājušonedēļ notikušajām prezidenta amata kandidātu debatēm. Demokrātu rindās ir liels satraukums par tagadējā Baltā nama saimnieka Džo Baidena vājo sniegumu un viņa izredzēm pārspēt republikāni Donaldu Trampu. Aptaujas rāda, ka arvien vairāk amerikāņu uzskata 81 gadu veco Baidenu par nepiemērotu prezidenta amatam. Taču Baidena ģimene ar sievu Džilu priekšgalā lūgusi viņu neklausīties skeptiķos un neizstāties no cīņas.
Raidieraksts «Labākās zāles». Psiholoģe par sāta sajūtu un emociju apēšanu #7
Raidieraksts «Labākās zāles». Psiholoģe par sāta sajūtu un emociju apēšanu #7
Ja cilvēki apzinātos milzīgo risku, ko sev rada ar lieko svaru un neveselīgu uzturu, tas palielinātu motivāciju mainīt savus uztura paradumus, uzskata klīniskā psiholoģe ar izglītību uztura zinātnē Anita Salnāja, kura raidieraksta "LSMnīca" ciklā "Labākās zāles" skaidroja, kā cīnīties ar vēlmi apēst savas emocijas un kāpēc cilvēki mēdz nejust sātu.
Netanjahu: Strīds ar ASV par ieroču piegādes aizkavēšanos drīz tiks atrisināts
(papildināts)
Netanjahu: Strīds ar ASV par ieroču piegādes aizkavēšanos drīz tiks atrisināts (papildināts)
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien paziņojis, ka strīds ar ASV par ieroču piegāžu aizkavēšanos viņa valstij drīz tikšot atrisināts. Premjera komentāri izskan laikā, kad aizsardzības ministrs Joavs Galants devies uz Vašingtonu, lai runātu par karu Gazas joslā. Telavivā sestdienas vakarā desmitiem tūkstoši cilvēku atkal protestēja pret premjerministra Benjamina Netanjahu valdību, kā arī pieminēja kādas teroristiskā grupējuma "Hamās" sagūstītās ķīlnieces 20. dzimšanas dienu.
Nīderlandes premjers Rute saņēmis nepieciešamo atbalstu NATO vadītāja amatam
Nīderlandes premjers Rute saņēmis nepieciešamo atbalstu NATO vadītāja amatam
Sagaidāms, ka par nākamo NATO ģenerālsekretāru kļūs Nīderlandes premjers Marks Rute, amatā nomainot ilglaicīgo alianses vadītāju Jensu Stoltenbergu. Pēc tam, kad no cīņas izstājās viņa sāncensis Rumānijas prezidents Klauss Johaniss, viņš saņēmis Rumānijas atbalstu, kas bija palicis vienīgais šķērslis cīņā par augsto amatu. Nedēļas sākumā viņam izdevās pārvarēt arī Ungārijas un Slovākijas iebildumus.
Pēc Krievijas uzbrukumiem Ukrainā vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku palikuši bez elektrības
(papildin...
Pēc Krievijas uzbrukumiem Ukrainā vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku palikuši bez elektrības (papildināts)
Ukrainā šodien daudzviet nebija elektrības pēc naktī notikušajiem Krievijas kārtējiem uzbrukumiem enerģētikas infrastruktūrai. Tikmēr vairākos Krievijas apgabalos notikuši jauni uzbrukumi naftas bāzēm. Šodien atzīmē Pasaules bēgļu dienu, kuras laikā starptautiskajai sabiedrībai tiek atgādināts arī par miljoniem ukraiņu, kuri ir bijuši spiesti bēgt no Krievijas īstenotajām zvērībām viņu valstī.
Ukraina uzbrūk infrastruktūrai Krievijas pierobežā un dēvē to par «dronu sankcijām»
Ukraina uzbrūk infrastruktūrai Krievijas pierobežā un dēvē to par «dronu sankcijām»
Ukraina vairākas naktis pēc kārtas īstenojusi veiksmīgus uzbrukumus Krievijas naftas objektiem. Ukrainas drošības dienesta dronu uzlidojumā mērķēts pa vairāk nekā 20 naftas rezervuāriem. Kā norādīja dienestā – šādi uzbrukumi samazina ienaidnieka ekonomisko potenciālu un līdz ar to grauj arī kara pūliņus. To, ka uzbrukumi Krievijas teritorijā ir patiesi efektīvi, paziņojis arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Pētnieks: Ziemeļkorejas stratēģiskā vērtība Krievijas acīs pēc kara Ukrainā, visticamāk, saruks
Pētnieks: Ziemeļkorejas stratēģiskā vērtība Krievijas acīs pēc kara Ukrainā, visticamāk, saruks
Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizītei Ziemeļkorejā cieši seko līdzi gan reģionā, gan pārējā pasaulē. Sagaidāms, ka viena no sarunu tēmām būs karš Ukrainā, jo arvien vairāk pierādījumu liecina par to, ka Krievija Ukrainā izmanto Ziemeļkorejas ieročus. Lai gan puses šādu vienošanos noliedz, kopš kara sākuma abu militārās attiecības kļuvušas ciešākas un arī šīs divu dienu vizītes mērķis – tās stiprināt. Trešdien, vizītes galvenajā dienā, paredzēts parakstīt arī jaunu stratēģiskās partnerības līgumu.
G7 samita otrajā dienā uzmanība Ukrainai, migrācijas jautājumiem un Ķīnas ietekmei
(papildināts)
G7 samita otrajā dienā uzmanība Ukrainai, migrācijas jautājumiem un Ķīnas ietekmei (papildināts)
Itālijas dienvidaustrumos piektdien noslēdzas G7 jeb lielā septītnieka valstu grupas vadītāju tikšanās, kas sākās ceturtdien. Šobrīd samita dalībniekus uzrunā Romas pāvests Francisks, kurš pirmo reizi piedalās šāda formāta pasākumā. Piektdien darba kārtībā ir jautājumi par migrāciju un Ķīnas ietekmi. Bet joprojām galvenais, ko šodien analizē, ir pieņemtais lēmums par 50 miljardu dolāru aizdevumu Ukrainai.
Ukrainas prezidents par miera samitu Šveicē: Putins ir ļoti nobijies un pat centās sanāksmi izjaukt
Ukrainas prezidents par miera samitu Šveicē: Putins ir ļoti nobijies un pat centās sanāksmi izjaukt
Šveices kūrortā pie Lucernas sestdien un svētdien notiks Ukrainas miera samits. Tas būs starptautisks notikums, kur trešajā kara gadā Ukraina meklēs starptautisku atbalstu savam piedāvātajam miera plānam. Krievija, kas Ukrainas plānu noraidījusi, uz to nav aicināta un teikusi, ka neierastos pat aicināta. Taču Ukraina ielūgusi 160 citu valstu, no kurām vairāk nekā simt ielūgumam esot atsaukušās, taču precīzs skaits būs zināms vēlāk. Un uz samitu dosies arī Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.
ASV eksperts: Trampa notiesāšana var mobilizēt viņa vēlētājus
ASV eksperts: Trampa notiesāšana var mobilizēt viņa vēlētājus
Šonedēļ oficiāli noslēdzas priekšvēlēšanu balsojumu sezona, kuras laikā Demokrātu un Republikāņu partijām bija jāizraugās savi kandidāti uz ASV prezidenta amatu. Taču šoreiz šajā cīņā izpalika gandrīz jebkāda intriga un tās iznākums kļuva skaidrs jau agrā pavasarī. 5. novembrī par Baltā nama saimnieka posteni atkal sacentīsies divi prezidenti – viens bijušais (Donalds Tramps) un otrs esošais (Džo Baidens).
Ukraina jaunās ASV palīdzības ietvaros saņems HAWK raķetes
Ukraina jaunās ASV palīdzības ietvaros saņems HAWK raķetes
Jaunās ASV militārās palīdzības paketes ietvaros Ukraina saņems raķetes sistēmām HAWK un munīciju sistēmām HIMARS, piektdien pavēstīja Savienoto Valstu Aizsardzības ministrija, izsakoties par ASV prezidenta Džo Baidena nule izziņoto 225 miljonus dolāru vērto palīdzību.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd