Marina Ļebedeva

video žurnāliste, korespondente

Apskatīt autora rakstus: Latviski Krieviski

Autora ziņas
Krievijas uzbrukumā Harkivas centram nogalināts 10 gadus vecs zēns un viņa vecmāmiņa
(papildināts)
Krievijas uzbrukumā Harkivas centram nogalināts 10 gadus vecs zēns un viņa vecmāmiņa (papildināts)
Piektdienas rītā Krievijas iebrucēji apšaudījuši Ukrainas otrās lielākās pilsētas Harkivas centru, paziņojis pilsētas mērs Ihors Terehovs. Uzbrukumā gājis bojā 10 gadus vecs zēns, kura līķis tika izcelts no gruvešiem, vēstīja Harkivas apgabala administrācijas vadītājs Oļegs Siņegubovs lietotnē "Telegram". Vēlāk no gruvešiem izcelts arī 68 gadus vecas sievietes, zēna vecmāmiņas, līķis, bet puisēna 11 mēnešus vecais brālis ir ievainots.
Saeimas deputāta Iesalnieka runa par okupantiem nonākusi drošības dienesta redzeslokā
(papildināts)
Saeimas deputāta Iesalnieka runa par okupantiem nonākusi drošības dienesta redzeslokā (papildināts)
Saeimas deputātiem, ceturtdien, 27. maijā, diskusija par pieminekļa Uzvaras parkā, kā arī citu padomju pieminekļu nojaukšanu, izvērtās emocionālās debatēs. Rezonansi izraisīja deputāta Jāņa Iesalnieka (Nacionālā apvienība (NA)) runa, kurā viņš norādīja, ka ienīst okupantus un vēlas Latviju bez tiem. Daļa Saeimas kolēģu no opozīcijas, kā arī daļa sabiedrības šos izteikumus iztulkojusi kā pret krieviem vērstus, jautājot – vai deputāts neaicina uz etnisko tīrīšanu. Deputāta runa nonākusi arī Valsts drošības dienesta (VDD) redzeslokā. 28. maijā Iesalnieks savā "Twitter" kontā atvainojās, ja viņa runa aizskārusi kādu Latvijai lojālu cittautieti.
Kapu zagļi un vandaļi – sāpīga Latvijas problēma
Kapu zagļi un vandaļi – sāpīga Latvijas problēma

Kapsēta ir bēdu un sēru simbols. Kādam – pārdomu un dzīves novērtēšanas vieta. Bet vēl kādam – bizness vai vieta noziegumam. Pēdējais kļuvis par masveida parādību. Vai iespējams ar to cīnīties, skaidro LTV raidījums «Личное дело».

Vairāk

Svarīgākais šobrīd