Lelde Beņķe-Lungeviča

LSM.lv autore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski

Autora ziņas
Latviju pārņem disku golfa bums
Latviju pārņem disku golfa bums
"Tas ir par tālu", "tas ir smieklīgs leņķis", "šis man nav īstais disks" – pirmo reizi spēlējot disku golfu, es vainoju visu, tikai ne sevi par to, ka man pagalam neizdevās kārtīgi metieni. Tomēr es novērtēju gleznaino apkārtni Aiviekstes krastos un iespēju būt ārā un izkustēties pēc dienas, kas pavadīta pie datora ekrāna. Lai gan biju skeptiska, es tomēr lēnām sāku saprast, kāpēc cilvēkiem varētu patikt šis sporta veids, kurā diski tiek mesti metāla grozos uz garām kājām, mēģinot trāpīt ar minimālu skaitu stratēģisku metienu.   
Dejojot kopā – dzīvē un uz skatuves. Trīs pāru stāsti
Dejojot kopā – dzīvē un uz skatuves. Trīs pāru stāsti
Dziesmu un deju svētku dalībniekiem desmit dienu ilgie svētki ir kulminācija mēnešiem vai drīzāk pat gadiem ilgam sagatavošanās darbam. Tas nozīmē atrast laiku vairākiem mēģinājumiem nedēļā – tās ir būtiskas saistības papildus kora, tautas deju vai tautas mūzikas ansambļa ikdienas aktivitātēm, tādām kā uzstāšanās nedēļas nogalēs. Kā cilvēkiem izdodas apvienot tik intensīvu grafiku ar citiem pienākumiem, kādi ir ģimenes dzīvē?  
Zelta sirds un saulains smaids. Kā brīvprātīgie palīdz notikt Dziesmu un deju svētkiem?
Zelta sirds un saulains smaids. Kā brīvprātīgie palīdz notikt Dziesmu un deju svētkiem?
Līdzās 40 tūkstošiem dalībnieku, organizatoriem un visiem tiem, kas savus pakalpojumus sniedz par samaksu, lielu ieguldījumu dziesmu un deju svētku rīkošanā dod arī brīvprātīgie. Šogad apmēram tūkstoš cilvēku velta savu laiku, lai svētki noritētu veiksmīgi. Jaunākais no viņiem ir 16 gadus vecs, bet vecākajam ir 82 gadi. Viņi tika izvēlēti no apmēram pusotra tūkstoša pretendentu.
Kā paēdināt 40 tūkstošus Dziesmu un deju svētku dalībnieku
Kā paēdināt 40 tūkstošus Dziesmu un deju svētku dalībnieku
XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki šogad Rīgā pulcēs vairāk nekā 40 tūkstošus dalībnieku, un tie ir tikai dalībnieki, neskaitot skatītājus. Daļa no tā, kas pienākas svētku dalībniekiem, ir trīs bezmaksas ēdienreizes dienā, lai dziedātāji, dejotāji un muzicētāji nezaudētu prieku un sparu. Tātad tās ir līdz 27 maltītēm katram dalībniekam deviņās svētku dienās. Diezgan liels darbs ēdinātājiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd