Jānis Domburs

LTV raidījuma “Kas notiek Latvijā?” vadītājs

"Kas notiek Latvijā?" vadītājs


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Kas notiek ar «Jaunās Vienotības» finanšu skandāliem un partiju kontroli? Raidieraksts
Kas notiek ar «Jaunās Vienotības» finanšu skandāliem un partiju kontroli? Raidieraksts
24. aprīļa raidījumā "Kas notiek ar "Jaunās Vienotības" finanšu skandāliem un partiju kontroli?" piedalījās partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, partijas ģenerālsekretāre Signe Jantone, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniece izmeklēšanas darbību jautājumos Ineta Cīrule un Politisko organizāciju pārkāpumu izmeklēšanas nodaļas priekšniece Amīlija Raituma, domnīcas "Providus" direktore Iveta Kažoka, Saeimas deputāti Gunārs Kūtris (Zaļo un Zemnieku savienība) un Edgars Tavars ("Apvienotais saraksts"), kā arī Renārs Kadžulis no "SOAAR". Raidījumā piedalīties bija uzaicināts arī Ģenerālprokuratūras pārstāvis.
Kas notiek sporta politikā, finansēs un Latvijas Olimpiskajā komitejā? Raidieraksts
Kas notiek sporta politikā, finansēs un Latvijas Olimpiskajā komitejā? Raidieraksts
17. aprīļa diskusijā "Kas notiek sporta politikā, finansēs un Latvijas Olimpiskajā komitejā?" piedalās izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktora pienākumu izpildītājs Juris Zīvarts, sporta žurnālisti Dainis Caune un Raimonds Rudzāts, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Jānis Buks, Latvijas Handbola federācijas viceprezidents Raimonds Lazdiņš, Latvijas Peldēšanas prezidents Aivars Platonovs un triatlonists Artūrs Liepa.
Kas notiek ar mediju politiku un krievu valodu plašsaziņas līdzekļos? Raidieraksts
Kas notiek ar mediju politiku un krievu valodu plašsaziņas līdzekļos? Raidieraksts
10. aprīļa raidījumā piedalās kultūras ministre Agnese Logina ("Progresīvie"), Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ivars Āboliņš, Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Jānis Siksnis un tās locekle Sanita Upleja-Jegermane, kā arī Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Priede un Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna.
No agresorvalstīm rapšu eļļu importē par 78 miljoniem, Baltkrievijas apjomi aug tūkstoškārt: kāpēc v...
No agresorvalstīm rapšu eļļu importē par 78 miljoniem, Baltkrievijas apjomi aug tūkstoškārt: kāpēc valdība to neaizliedz?
Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Latvijā būtiski audzis gan rapšu eļļas imports, gan eksports. 2023./2024. tirdzniecības gadā importējot 71,7 tūkstošus tonnu no valstīm ārpus Eiropas Savienības (ES), Latvija kļuvusi par vadošo rapšu eļļas importētāju ES, liecina Eiropas Komisijas Lauksaimniecības un lauku attīstības ģenerāldirektorāta dati.
Kas notiek ar ekonomisko sadarbību ar agresorvalstīm un mangāna rūdas tranzītu? Raidieraksts
Kas notiek ar ekonomisko sadarbību ar agresorvalstīm un mangāna rūdas tranzītu? Raidieraksts
20. marta diskusijā "Kas notiek ar ekonomisko sadarbību ar agresorvalstīm un mangāna rūdas tranzītu?" piedalās Saeimas deputāti Zanda Kalniņa-Lukaševica ("Jaunā Vienotība") un Edvards Smiltēns ("Apvienotais saraksts"), zemkopības ministrs Armands Krauze (Zaļo un Zemnieku savienība), Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Ģirts Dubkēvičs ("Progresīvie"), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Latvijas Stividorkompāniju asociācijas padomes loceklis Jānis Kasalis, "Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks un "Sorainen" partneris, fonda "Uzņēmēji mieram" pārstāvis Jānis Taukačs.
Munīcija un šāviņi no Krievijas par teju pusmiljonu eiro: kas un ko Latvijā importē no agresorvalsts...
Munīcija un šāviņi no Krievijas par teju pusmiljonu eiro: kas un ko Latvijā importē no agresorvalsts?
Ieroči un munīcija, to daļas un piederumi – Latvijas statistika liecina, ka 2023. gadā šajā segmentā no Krievijas importētas preces gandrīz pusmiljona eiro apmērā. Jautājums par to raidījuma "Kas notiek Latvijā?" diskusijā tika uzdots šāgada 21. februārī, īsi pirms Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā otrās gadskārtas. Trim klātesošajiem ministriem – aizsardzības, iekšlietu un ekonomikas – nevienam nebija nekāda skaidrojuma, ko šī statistikas aile ietver, kas nodarbojas ar šo importu un kur to izmanto. Raidījums "Kas notiek Latvijā?" turpmākās nedēļas skaidroja atbildes uz šiem jautājumiem, nonākot līdz peintbola, airsofta un zemūdens sporta jomām, un secinot, ka vairākās valsts iestādēs tā arī nav precīzu atbilžu.
Kas notiek ar Latvijas drošības apdraudējumiem, stiprināšanu un sabiedrības informētību? Raidierakst...
Kas notiek ar Latvijas drošības apdraudējumiem, stiprināšanu un sabiedrības informētību? Raidieraksts
Diskusijā "Kas notiek ar Latvijas drošības apdraudējumiem, stiprināšanu un sabiedrības informētību?" piedalās Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka ("Progresīvie"), Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Dombrava (Nacionālā apvienība), Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, Latvijas Ārpolitikas institūta direktora vietnieks Mārtiņš Vargulis, Latvijas Universitātes profesore Aija Zobena, kā arī "Twitter konvoja" vadītājs Reinis Pozņaks (Eiropas Parlamenta vēlēšanās kandidēs no "Apvienotā saraksta").
Kukuļošanas lietā par lidostas zemēm līdz ar Vaivodu otrais iesaistītais – darījumā ar Lietuvas inve...
Kukuļošanas lietā par lidostas zemēm līdz ar Vaivodu otrais iesaistītais – darījumā ar Lietuvas investoru iesaistītais Pāvels Tomiļins
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ierosinātajā kriminālprocesā par kukuļošanu saistībā ar zemju privatizāciju pie lidostas "Rīga" līdzās bijušajam Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta vadītājam Jānim Vaivodam otrā persona, kam ir tiesības uz aizstāvību, ir uzņēmējs, kādreizējais Rīgas mēra Nila Ušakova palīgs Pāvels Tomiļins – to raidījumam "Kas notiek Latvijā?" apstiprināja divi nesaistīti avoti. KNAB šo informāciju "nevar ne apstiprināt, ne noliegt", bet lietuviešu investori, kuri pirka šos īpašumus, apliecina – ar Tomiļina firmu viņiem ir līgums tieši saistībā ar zemi pie lidostas.
Kas noticis ar skandalozo zemes privatizāciju pie lidostas un ģenerālprokurora prasību to atcelt? Ra...
Kas noticis ar skandalozo zemes privatizāciju pie lidostas un ģenerālprokurora prasību to atcelt? Raidieraksts
6. marta raidījumā "Kas noticis ar skandalozo zemes privatizāciju pie lidostas un ģenerālprokurora prasību to atcelt?" piedalās Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība"), partijas "Progresīvie" Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs, Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Vladimirs Ozoliņš, satiksmes ministra Kaspara Briškena ("Progresīvie") padomnieks Jānis Meirāns, Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības koordinācijas nodaļas prokurors Armīns Reinis, bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs, domes deputāts Mārtiņš Staķis ("Progresīvie"), kā arī bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits ("Konservatīvie").
Kas notiek ar Rēzeknes domes atlaišanu, ārkārtas vēlēšanām un pašvaldību finanšu uzraudzību? Raidier...
Kas notiek ar Rēzeknes domes atlaišanu, ārkārtas vēlēšanām un pašvaldību finanšu uzraudzību? Raidieraksts
28. februāra diskusijā "Kas notiek ar Rēzeknes domes atlaišanu, ārkārtas vēlēšanām un pašvaldību finanšu uzraudzību?" piedalās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa ("Jaunā Vienotība" (JV)), Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre, Pašvaldību finanšu stabilizācijas pieteikumu izskatīšanas un finanšu stabilizācijas projektu saskaņošanas pastāvīgās komisijas priekšsēdētāja Karīna Ploka (JV), bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks ("Apvienotais saraksts"), Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs, Valsts kontroles padomes locekle Ilze Bādere, Rēzeknes valstspilsētas domes deputāts, bijušais pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs un opozīcijā esošās partijas "Stabilitātei!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs.
Kā Latvija no propāna gāzes «adatas» nenokāpa: vārdos par aizliegumu, praksē – neaizvieto un dubulto...
Kā Latvija no propāna gāzes «adatas» nenokāpa: vārdos par aizliegumu, praksē – neaizvieto un dubulto eksportu
Pirms gada Ukrainas parlaments Latvijas Saeimai un valdībai nosūtīja vēstuli ar aicinājumu aktualizēt jautājumu par Krievijas izcelsmes sašķidrinātās naftas gāzes importa aizliegšanu. Tomēr drīza rezultāta nebija. Kamēr dabasgāzes importu aizliedza aizpērn, citus energoresursus – propānu, butānu un dažādus to un citu ogļūdeņražu maisījumus – no Krievijas 2023. gadā Latvijā ieveda 136 miljonu eiro vērtībā: to importa vērtība par desmitiem miljonu pārsniedz daudz apspriesto graudaugu produktu importa vērtību. Nepilna trešdaļa no šī apjoma laista apgrozībā Latvijā, tostarp valsts un pašvaldību iepirkumos, pārējais eksportēts – lai gan, līdzīgi kā ar dabasgāzi, Krievijas ogļūdeņražus jeb naftas gāzes var aizstāt ar Rietumu izcelsmes precēm.
Kas notiek ar drošību, ekonomiku un cilvēkiem divus gadus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā? Raidiera...
Kas notiek ar drošību, ekonomiku un cilvēkiem divus gadus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā? Raidieraksts
21. februāra diskusijā "Kas notiek ar drošību, ekonomiku un cilvēkiem divus gadus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā?" piedalās aizsardzības ministrs Andris Sprūds ("Progresīvie"), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ("Jaunā Vienotība"), ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība), kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite, Nacionālo bruņoto spēku rezerves virsnieks Mārtiņš Vērdiņš, kā arī biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks.
Lauksaimniecības preču imports – ne vien asiņainie graudi: «Balticovo» pircis tūkstošiem tonnu vistu...
Lauksaimniecības preču imports – ne vien asiņainie graudi: «Balticovo» pircis tūkstošiem tonnu vistu barības no Krievijas
"Ja vista ir ēdusi Krievijas graudus, PVD to nevarēs nokontrolēt," otrdien Saeimas komisijas sēdē, kur apsprieda likumprojektu par Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības produktu un lopbarības importa aizliegumu, atzina Zemkopības ministrijas pārstāve. Krievijas izcelsmes graudaugu vērtība Latvijas importā ir mazāka nekā lopbarībai – saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2023. gadā no Krievijas importētas "pārtikas rūpniecības atliekas un atkritumi, gatava lopbarība" par aptuveni 94,5 miljoniem eiro.  Pēc Pārtikas un veterinārā dienesta datiem, robežas šķērsošanas brīdī kā šo preču galamērķis Latvijā ir norādīti divpadsmit uzņēmumi, to vidū vairāki lopbarības ražotāji un tirgotāji, no kuriem plašākai sabiedrībai pazīstamākais ir olu ražotājs "Balticovo".
Kariņa specreisi: pieci jautājumi Valsts kontrolei un prokuratūrai
Kariņa specreisi: pieci jautājumi Valsts kontrolei un prokuratūrai
Kopš atklājās, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") un viņu pavadošās delegācijas vairāku gadu garumā uz dažādiem pasākumiem Eiropas valstīs desmitiem reižu devās ar speciāliem avioreisiem, kas katrs izmaksāja desmitiem tūkstošu eiro, raidījums "Kas notiek Latvijā?" (KNL) apkopoja informāciju no dažādiem avotiem, analizējot šo braucienu tiesiskos, finansiālos un citus aspektus.
Kas notiek ar drošību, interesēm un mācībām divus gadus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā? Raidieraks...
Kas notiek ar drošību, interesēm un mācībām divus gadus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā? Raidieraksts
14. februāra diskusijā "Kas notiek ar drošību, interesēm un mācībām divus gadus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā?" piedalās Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (Nacionālā apvienība), Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis ("Jaunā Vienotība"), kā arī Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele, politologs, bloga "Latvijas drošība" autors Andis Kudors un ukraiņu izcelsmes ārste pediatre Dana Isarova.
Par Kariņa specreisiem uz Eiropadomi vairāki desmiti tūkstošu eiro maksāts no Latvijas, nevis Eiropa...
Par Kariņa specreisiem uz Eiropadomi vairāki desmiti tūkstošu eiro maksāts no Latvijas, nevis Eiropas budžeta (papildināts)
"Ceļa izdevumi uz Eiropadomes sēdēm tiek segti no Eiropas Savienības Padomes budžeta," – tā par ekspremjera Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība" (JV)) speciālajiem avioreisiem teikts Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) atbildei Saeimas deputātiem pievienotajās Valsts kancelejas (VK) vadītāja Jāņa Citskovska vēstulēs. Parlamentārieši ir maldināti – Ārlietu ministrija (ĀM) atbildēs uz raidījuma "Kas notiek Latvijā?" jautājumiem apliecina, ka daļu no specreisu izmaksām Eiropas Padomes Ģenerālsekretariāts neapmaksāja, tās segtas no Latvijas valsts budžeta. Savukārt "airBaltic" regulāro komercreisu vēsture liecina, ka virknē gadījumu to izlidošanas laiki no specreisiem atšķīrās vien par  nepilnu stundu, bet par to skaidrojumi netiek sniegti.
Daļa no Kariņa specreisiem – dārgāki par «airBaltic» čarterlidojumu cenām
Daļa no Kariņa specreisiem – dārgāki par «airBaltic» čarterlidojumu cenām
"Maksimāli jāizmanto arī viņu iespējas" – tā Ministru prezidente Evika Siliņa pērn novembrī intervijā TV3 teica par nacionālo aviokompāniju "airBaltic" un bijušā premjera Krišjāņa Kariņa lidojumiem speciāli pasūtītos avioreisos. Siliņas teiktais bija par regulārajiem komercreisiem. Taču raidījuma "Kas notiek Latvijā?" noskaidrotais liecina, ka pat "airBaltic" čarterreisi – piemēram tāds, ar kādu Latvijas hokeja izlase pērn atgriezās no pasaules čempionāta, vairākos maršrutos izmaksātu lētāk, nekā no Latvijas un Eiropas nodokļu maksātāju naudas samaksāts par Kariņa delegāciju lidojumiem. Tikmēr Valsts kanceleja ilgstoši nesniedz konkrētu informāciju, kā notikusi lidojumu alternatīvu meklēšana un izvērtēšana.
Kas notiek ar lauksaimnieku protestiem un prasībām politiķiem? Raidieraksts
Kas notiek ar lauksaimnieku protestiem un prasībām politiķiem? Raidieraksts
7. februāra diskusijā "Kas notiek ar lauksaimnieku protestiem un prasībām politiķiem?" piedalās zemkopības ministrs Armands Krauze (Zaļo un Zemnieku savienība), Ministru prezidentes parlamentārais sekretārs Jānis Patmalnieks ("Jaunā Vienotība"), Saeimas deputāte Jana Simanovska ("Progresīvie"), biedrības "Zemnieku saeima" valdes loceklis Mārtiņš Trons, saimniecības "Mazdzērvītes" saimnieks Jānis Ločmelis no Valmieras puses, Ēriks Pucens, kurš organizēja protestu norisi Kuldīgā. Lauksaimnieku organizāciju vidū gan nav vienprātības par to, vai protesti šobrīd ir nepieciešami, tādēļ diskusijā piedalās pārstāvji no organizācijām, kas šajos protestos nepiedalījās, – Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes locekļi Jānis Miezītis un Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis.
Kas notiek ar izglītības finansēšanas modeļa maiņu un mazo skolu slēgšanu? Raidieraksts
Kas notiek ar izglītības finansēšanas modeļa maiņu un mazo skolu slēgšanu? Raidieraksts
31. janvāra raidījumā "Kas notiek ar izglītības finansēšanas modeļa maiņu un mazo skolu slēgšanu?" piedalās izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša ("Jaunā Vienotība"), Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktore Edīte Kanaviņa, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāts no opozīcijā esošās "Apvienotā saraksta" frakcijas Česlavs Batņa,  Latvijas Pašvaldību savienības Izglītības un kultūras komitejas vadītāja, Jelgavas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne, Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas prezidents, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns, Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas direktors Oskars Kaulēns, kā arī iniciatīvas "Lauku mazajām vidusskolām – būt!" autore Margarita Kolosova, Mērsraga vidusskolas skolēnu vecāku pārstāvis Arno Marnics un Rīgas Katoļu ģimnāzijas skolēnu vecāku pārstāve Vineta Skujiņa.
Kas notiek ar jauno ēnu ekonomikas ierobežošanas plānu un iepriekšējā izpildi? Raidieraksts
Kas notiek ar jauno ēnu ekonomikas ierobežošanas plānu un iepriekšējā izpildi? Raidieraksts
24. janvāra diskusijā "Kas notiek ar jauno ēnu ekonomikas ierobežošanas plānu un iepriekšējā izpildi?" piedalās Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, līdzšinējā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, VID ģenerāldirektora amatam izvirzītā Baiba Šmite-Roķe, ilggadējais ēnu ekonomikas pētnieks Arnis Sauka, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs un Ārvalstu investoru padomes Latvijā Ēnu ekonomikas apkarošanas darba grupas vadītāja Evita Goša.
Saeimas deputātu un uzņēmēju vizītes Ķīnā: kas notiek ar politiku un ekonomiku starptautiskajās atti...
Saeimas deputātu un uzņēmēju vizītes Ķīnā: kas notiek ar politiku un ekonomiku starptautiskajās attiecībās? Raidieraksts
Raidījuma "Kas notiek Latvijā?" 24. janvāra speciālizlaidumā "Saeimas deputātu un uzņēmēju vizītes Ķīnā: kas notiek ar politiku un ekonomiku starptautiskajās attiecībās?" piedalās Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu vadītājs Ainārs Šlesers ("Latvija pirmajā vietā"), šīs pašas grupas vadītāja vietnieks Aleksandrs Kiršteins (Nacionālā apvienība), kuri abi piedalījās deputātu vizītē; deputāts Ervins Labanovskis ("Progresīvie"), kas darbojas deputātu grupā sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu, bet vizītē nepiedalījās; kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis, Ārlietu ministrijas īpašo uzdevumu vēstniece Baiba Braže un bijušais diplomāts Gints Jegermanis.
Kas notiek ar Veselības ministrijas plāniem par zāļu cenu samazināšanu? Raidieraksts
Kas notiek ar Veselības ministrijas plāniem par zāļu cenu samazināšanu? Raidieraksts
17. janvāra diskusijā "Kas notiek ar Veselības ministrijas plāniem par zāļu cenu samazināšanu?" piedalās Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Artjoms Uršuļskis ("Jaunā Vienotība"), Konkurences padomes loceklis Jānis Račko, Latvijas Farmaceitu biedrības vadītāja Dace Ķikute, Latvijas Nacionālās zāļu apgādes asociācijas valdes loceklis Jānis Lībķens, Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācijas izpilddirektore Kristīne Jučkoviča, Latvijas Patentbrīvo medikamentu asociācijas valdes priekšsēdētājs Egils Einārs Jurševics, Latvijas Pacientu organizāciju tīkla vadītāja Baiba Ziemele un "Aptieku biedrības" valdes priekšsēdētājas vietniece Aiga Zariņa.
Kas notiek ar reformām un vadības maiņu Valsts ieņēmumu dienestā? Raidieraksts
Kas notiek ar reformām un vadības maiņu Valsts ieņēmumu dienestā? Raidieraksts
10. janvāra diskusijā "Kas notiek ar reformām un vadības maiņu Valsts ieņēmumu dienestā?" piedalījās finanšu ministrs Arvils Ašeradens, pašreizējā Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, Valsts kontroles padomes locekle Maija Āboliņa, ģenerālprokurors Juris Stukāns, kā arī Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors, ēnu ekonomikas pētnieks Arnis Sauka un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.
Kas (ne)notika 2023.gadā? «Kas notiek Latvijā?» vērtējumi un Jāņa Dombura komentāri
Kas (ne)notika 2023.gadā? «Kas notiek Latvijā?» vērtējumi un Jāņa Dombura komentāri
2023. gadā Valsts prezidenta amatā Egilu Levitu nomainījis Edgars Rinkēvičs, bet Krišjāni Kariņu ("Jaunā Vienotība" (JV)) Ministru prezidenta amatā – Evika Siliņa (JV). Gada otrajā pusē pierima inflācija, taču teju apstājies arī iekšzemes kopprodukta pieaugums.  Jau otro gadu turpinās Krievijas sāktais karš Ukrainā, kas ietekmē arī sabiedrisko un politisko dienaskārtību Latvijā.  Atskatoties uz aizejošo 2023. gadu, raidījums "Kas notiek Latvijā?" skaidroja iedzīvotāju vērtējumu par dzīves kvalitātes izmaiņām, gandarījumu vai vilšanos par 2022. gada rudenī izdarītajām izvēlēm 14. Saeimas vēlēšanās, kā arī atskatījās uz zīmīgākajām diskusijām "Kas notiek Latvijā?" studijā. Aizvadītā 2023. gada būtiskākās norises politikā, ekonomikā un sabiedrībā komentē un vērtē Jānis Domburs.
Kariņa specreisi uz Briseli ES budžetam izmaksājuši dārgāk nekā citu Eiropas valstu delegāciju brauc...
Kariņa specreisi uz Briseli ES budžetam izmaksājuši dārgāk nekā citu Eiropas valstu delegāciju braucieni
Latvijas delegācijas ceļa izdevumi uz Eiropadomes samitiem, kas segti no Eiropas Savienības (ES) budžeta, laika posmā no 2019. līdz 2022. gadam bijuši 557 274 eiro, liecina Eiropadomes Ģenerālsekretariāta sniegtā informācija raidījumam "Kas notiek Latvijā?". Šajā laika posmā notikušas kopumā 15 Eiropas līderu sanāksmes, uz kurām, izmantojot līgumreisus ar privātām lidmašīnām, devās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš  ("Jaunā Vienotība") ar delegāciju. Informācija par visām Eiropas Savienības valstīm liecina, ka Latvijai izmaksātā summa ir vislielākā – kopumā vairāk nekā piektā daļa no visiem maksājumiem.
Kas notiek ar Krievijas graudu un citu preču importu un tranzītu Latvijā? Raidieraksts
Kas notiek ar Krievijas graudu un citu preču importu un tranzītu Latvijā? Raidieraksts
20. decembra diskusijā "Kas notiek ar Krievijas graudu un citu preču importu un tranzītu Latvijā?" piedalās zemkopības ministrs Armands Krauze (Zaļo un Zemnieku savienība), satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie"), sankciju politikas veidošanā iesaistītās Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andžejs Viļumsons, bijušais zemkopības ministrs Didzis Šmits, kā arī Latvijas Stividorkompāniju asociācijas padomes loceklis Jānis Kasalis, lauksamniecības kooperatīva "Latraps" valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks un "VAKS Kooperatīvā sabiedrība" valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons.
Kas notiek ar «Rail Baltica» plānošanu, būvniecību un izmaksām? Raidieraksts
Kas notiek ar «Rail Baltica» plānošanu, būvniecību un izmaksām? Raidieraksts
13. decembra diskusijā "Kas notiek ar "Rail Baltica" plānošanu, būvniecību un izmaksām?" piedalās satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie"), bijušie satiksmes ministri Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvieniba) un Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija), finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība"), "Rail Baltica" Globālā projekta stratēģijas un ekonomikas departamenta vadītāja Kristīne Malnača, "Eiropas Dzelzceļa līniju" valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris, Valsts kontroles padomes locekle Inese Kalvāne, kā arī jurists Jānis Uzulēns.
Kas notiek ar Valsts kontroles vadības maiņu (ne)paveikto un plāniem? Raidieraksts
Kas notiek ar Valsts kontroles vadības maiņu (ne)paveikto un plāniem? Raidieraksts
6. decembra raidījumā "Kas notiek ar Valsts kontroles vadības maiņu, (ne)paveikto un plāniem?" piedalās jaunievēlētais valsts kontrolieris Edgars Korčagins, Valsts kontroles padomes locekle Maija Āboliņa, ģenerālprokurors Juris Stukāns, "Providus" pētniece Līga Stafecka, Skaidrīte Ābrama no partijas "Progresīvie", "Jaunās Vienotības" deputāte Viktorija Baire un ekonomikas ministrs Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība).
Kas notiek ar skolu tīkla reformu un jaunu finansēšanas modeli? Raidieraksts
Kas notiek ar skolu tīkla reformu un jaunu finansēšanas modeli? Raidieraksts
22. novembra diskusijā "Kas notiek ar skolu tīkla reformu un jaunu finansēšanas modeli?" piedalās izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša ("Jaunā Vienotība"), bijusī izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Izglītības pētniecības institūta vadošais pētnieks Andrejs Geske, Rīgas un Pierīgas pašvadību apvienības "Rīgas metropole" līdzpriekšsēdētāja, Ādažu domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone (Latvijas Reģionu apvienība), Smiltenes domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš (Nacionālā apvienība), kā arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga un Baltinavas vidusskolas direktors, Balvu novada domes deputāts Imants Slišāns (Latgales partija).
Kam tiek valsts budžets? 30 apvidus auto konkursā ar vienu pretendentu – VUGD vadītājiem un «ūdens n...
Kam tiek valsts budžets? 30 apvidus auto konkursā ar vienu pretendentu – VUGD vadītājiem un «ūdens nogādāšanai»
Kamēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbības nodrošinājums jau ilgstoši saistās ar finanšu trūkumu, līdzās citiem iepirkumiem notiek arī jaunu vieglo auto iepirkums, tostarp dienesta centrālajam aparātam un struktūrvienību vadītājiem – 30 labākā aprīkojuma hibrīda apvidus auto. Iepirkuma specifikācija izveidota tā, ka vairāki lieli auto dīleri atteikušies piedalīties un ir tikai viens potenciālais piegādātājs ar cenu virs 1,5 miljoniem eiro.
Kas notiek ar Stambulas konvencijas ratificēšanu Saeimā? Raidieraksts
Kas notiek ar Stambulas konvencijas ratificēšanu Saeimā? Raidieraksts
15. novembra diskusijā "Kas notiek ar Stambulas konvencijas ratificēšanu Saeimā?" piedalās labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un Zemnieku savienība), Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins ("Jaunā Vienotība"), Saeimas deputāti Linda Matisone ("Apvienotais saraksts) un Jānis Grasbergs (Nacionālā apvienība), Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele, sieviešu tiesību aizsardzības organizācijas "Centrs MARTA" politikas koordinatore Beata Jonite un portāla "Telos.lv" galvenā redaktore Agnese Irbe.
Kas jādara Evikas Siliņas valdībai? Satiksme, sakari. Raidieraksts
Kas jādara Evikas Siliņas valdībai? Satiksme, sakari. Raidieraksts
10. novembra diskusijā piedalās satiksmes ministrs Kaspars Briškens ("Progresīvie"), Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība), Latvijas Stividorkompāniju asociācijas padomes priekšsēdētāja vietnieks Āris Ozoliņš, satiksmes drošības jautājumu lietpratējs Oskars Irbītis, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis un "Tet" attīstības direktors Krists Avots.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd