Sports / Motoru sports
Latvijai vēsturiskajā pasaules čempionāta rallijā mājinieku Seska/Franča cerības izplēn pēdējos metr...
Latvijai vēsturiskajā pasaules čempionāta rallijā mājinieku Seska/Franča cerības izplēn pēdējos metros (papildināts)
Pirmo reizi Latvijā notikušajā pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā vadošā mājinieku ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis finišēja 7. vietā, pēdējos rallija metros izkrītot no līderu trijnieka tehnisku problēmu dēļ. Neskatoties uz to, latvieši šajā rallijā ierakstījušies ar  Latvijas autosportam nebijušu panākumu – uzvaras divos WRC ātrumposmos. Rallijā uzvarēja somu pilots Kalle Rovanpera ("Toyota Gazoo Racing").
Sesks pēc sīvām cīņām ieņem 3. vietu pasaules čempionāta Latvijas rallijā; finišs solās būt spraigs...
Sesks pēc sīvām cīņām ieņem 3. vietu pasaules čempionāta Latvijas rallijā; finišs solās būt spraigs (papildināts)
Pasaules rallija čempionāta (WRC) Latvijas posmā pēc sīvām cīņām piepildītās sestdienas latviešu ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis ("M-Sport Ford") tomēr zaudējusi pozīciju un atkritusi uz trešo vietu. Sacensības noslēgsies svētdien, un solās, ka pēdējie rallija kilometri būs ne mazāk spraigi, jo mājiniekus līdz otrajai vietai šķir vien 4,7 sekundes. 
Izstādē Karostā pasaules čempionāta servisa parkā atklāj Latvijas autorallija vēsturi
Izstādē Karostā pasaules čempionāta servisa parkā atklāj Latvijas autorallija vēsturi
Liepājā pasaules čempionāta rallija laikā Karostā, kur atrodas sacensību servisa parks, ikviens interesents bez maksas var apskatīt īpašu ekspozīciju par rallija vēsturi, kas atklāj autosporta notikumus no 1965. gada, kad Latvijā pirmo reizi notika pasaules līmeņa sacīkstes. Apjomīgajā izstādē var redzēt ne tikai unikālus eksponātus, kas glabājušies vīru garāžās, bet arī leģendāru rallija braucēju kombinezonus un pat senāku laiku spēkratus, piemēram, automobili "Moskvič". 
Izrādās, ka latvieši var. Rallija lietpratēji vērtē autosportista Seska vēsturisko panākumu
Izrādās, ka latvieši var. Rallija lietpratēji vērtē autosportista Seska vēsturisko panākumu
Rallija ekipāžai Mārtiņš Sesks/Renārs Francis piektdien, 19. jūlijā, izdevās tikt pie Latvijas sporta vēsturiska sasnieguma – pirmās uzvaras pasaules rallija čempionāta (WRC) ātrumposmā. Turklāt tas tika izdarīts savu skatītāju priekšā. Latvijas Televīzijas (LTV) uzrunātie autosporta eksperti slavēja jauno pilotu, norādot, cik vēsturiski svarīgs ir šis Seska ekipāžas sasniegums.
Zibenīgais Sesks Latvijas rallijā atstāj aiz sevis pasaules čempionus, pēc garākā etapa 2. vietā
(pa...
Zibenīgais Sesks Latvijas rallijā atstāj aiz sevis pasaules čempionus, pēc garākā etapa 2. vietā (papildināts)
Latvijā pirmo reizi notiekošajā pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā vadošā mājinieku ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis ("M-Sport Ford") piektdienas ātrumposmos izcēlās ar divām uzvarām, tādējādi turoties 2. vietā kopvērtējumā. Seska brauciens jau vēlreiz izpelnījās uzslavas, jo viņam piektdien izdevās aiz sevis noturēt titulētus braucējus. 
Pilnu tribīņu priekšā Sesks/Francis Biķerniekos pasaules rallija čempionāta posmu sāk 4. vietā
Pilnu tribīņu priekšā Sesks/Francis Biķerniekos pasaules rallija čempionāta posmu sāk 4. vietā
Latvijas pasaules rallija čempionāta (WRC) debijas posmā pēc krāšņās sacensību atklāšanas Vecrīgā norisinājās pirmais ātrumposms Biķernieku trasē, kur vairāku tūkstošu skatītāju priekšā vadošā mājinieku ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis ("M-Sport Ford") uzrādīja ceturto labāko rezultātu. Galvenās cīņas par uzvaru Latvijas WRC posmā risināsies no piektdienas līdz svētdienai.
Pasaules eksčempions Peters Solbergs: Latvija ir viena no labākajām vietām rallija gaitu sākšanai
Pasaules eksčempions Peters Solbergs: Latvija ir viena no labākajām vietām rallija gaitu sākšanai
Latvijā pilota gaitas sākušais zviedru autobraucējs Olivers Solbergs ir izaudzis līdz pasaules rallija čempionāta (WRC) līmenim, bet 22 gadus vecais autosportists arvien atceras, cik nozīmīgi bija viņa karjeras pirmsākumi. Olivera tēvs un pasaules eksčempions Peters Solbergs sarunā ar Latvijas Televīziju atzina, ka Latvija noteikti ir viena no labākajam vietām, kur sākt rallija braucēja karjeru.
VIDEO: Jaudīgākie motori un karstākās sirdis – Vecrīgā atklāj pasaules čempionāta ralliju
(papildinā...
VIDEO: Jaudīgākie motori un karstākās sirdis – Vecrīgā atklāj pasaules čempionāta ralliju (papildināts)
Rīgas Rātslaukumā ceturtdien, 18. jūlijā, īpašā ceremonijā atklāja pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu – tik augsta līmeņa sacīkstes Latvija uzņem pirmo reizi. Kupls skatītāju pulks nepalaida garām iespēju rokas stiepiena attālumā aplūkot rallija mašīnas, kā arī uzklausīja pilotu teikto par pirmajiem iespaidiem un cerībām sacīkšu trasēs.
Latvijas autosports šķir jaunu vēstures lapu – startē pasaules rallija čempionāts. Kas jāzina?
Latvijas autosports šķir jaunu vēstures lapu – startē pasaules rallija čempionāts. Kas jāzina?
Autorallija kulminācija ir sasniegusi Latviju – startē pasaules rallija čempionāta (WRC) posms. No 18. līdz 21. jūlijam Latvija pirmo reizi vēsturē uzņems augstākās raudzes rallija braucējus, kas trauksies Rīgas un Liepājas, kā arī Tukuma, Talsu, Kuldīgas un Dienvidkurzemes trasēs. Ja līdzjutēji varēs gavilēt arī par latviešu ekipāžām uz starta, tad pasākuma rīkotāji ar bagātīgu programmu centīsies spilgti atrādīt Latviju uz pasaules skatuves. Kas jāzina par prestižo sacensību vizīti Latvijā?
Lietpratēji: Sesks/Francis pasaules rallija čempionāta posmā mājās var sasniegt spilgtu rezultātu
Lietpratēji: Sesks/Francis pasaules rallija čempionāta posmā mājās var sasniegt spilgtu rezultātu
Pirmā sacensību pieredze ar jaudīgo hibrīda dzinēju un spiediens no starta savos mājas ātrumposmos – tie, pēc rallija lietpratēju domām, būs lielākie izaicinājumi Mārtiņa Seska/Renāra Franča ekipāžai pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Latvijā. Tomēr portāla LSM.lv uzrunātie eksperti bija vienisprātis – braukšana labi zināmajos mājas ceļos būs neatsverama priekšrocība, kas finišā varētu nest arī augstus panākumus.
Trīs pasaules čempioni un mūsu ceļos uzaugušie: kas startēs Latvijas rallijā
Trīs pasaules čempioni un mūsu ceļos uzaugušie: kas startēs Latvijas rallijā
Pasaules rallija čempionāta (WRC) Latvijas posmā jau ceturtdien uz starta dažādās klasēs izies 40 ekipāžas, tostarp arī trīs pasaules čempioni, braucēji, kuri Latvijā sacentušies iepriekš un kuri savas rallija gaitas sāka tieši Latvijā. Ko vēl bez latviešu vadošās ekipāžas Mārtiņa Seska/Renāra Franča varēs redzēt Latvijas WRC debijas posmā?
VIDEO. Vairāk nekā 100 zirgspēku papildu jaudas – Sesks/Francis testē WRC auto pirms Latvijas rallij...
VIDEO. Vairāk nekā 100 zirgspēku papildu jaudas – Sesks/Francis testē WRC auto pirms Latvijas rallija
Rallija ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis svētdien, 14. jūlijā, aizvadīja oficiālus testus pirms šonedēļ gaidāmā pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Latvijā ar jaudīgāko "Ford Puma Rally1" spēkrata versiju, kas, salīdzinot ar iepriekšējo ekipāžas startu WRC posmā Polijā, nu aprīkots ar hibrīda iekārtu, ļaujot izmantot maksimālo jaudu. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd