Sports / Biatlons
Biatlonā Pasaules kausa sezonā naudas balvās sadalīs teju 3,3 miljonus eiro
Biatlonā Pasaules kausa sezonā naudas balvās sadalīs teju 3,3 miljonus eiro

Biatlonā naudas balvu fonds 2017./2018.gada Pasaules kausa kausa sezonā būs 3,277 miljoni eiro, kas ir mazāk nekā iepriekš, liecina Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) informācija. Iepriekšējās trijās sezonās naudas balvu summa bija lielāka, jo atšķirībā no olimpiskās sezonas finanšu prēmijas dalīja arī pasaules čempionātā, kas 2018.gadā nav paredzēts.

Rastorgujevs: Vilciens ir ļoti ātrs un nav apturams
Rastorgujevs: Vilciens ir ļoti ātrs un nav apturams

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šobrīd tikai uz dažām dienām atgriezies Latvijā, bet jau drīz dosies uz Šveici, kur notiks pēdējais sagatavošanās posms pirms jaunās un ļoti svarīgās olimpiskas sezonas.

Berkulis: Kopš Sočiem Rastorgujeva rezultāti ir bijuši dažādi
Berkulis: Kopš Sočiem Rastorgujeva rezultāti ir bijuši dažādi

Lai Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs varētu cīnīties par augstu mērķu sasniegšanu olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, sportistam ir nepieciešami trīs komponenti – slēpju serviss, laba fiziskā kondīcija un laba šaušana. Tieši šaušana līdz šim ir liegusi Andrejam sasniegt augstākos rezultātus, Latvijas Radio pauda sportista treneris Intars Berkulis.

Bendika olimpiskajai sezonai gatavojas Priekuļos
Bendika olimpiskajai sezonai gatavojas Priekuļos

Latvijas vadošā biatloniste Beiba Bendika kopā ar treneri Ilmāru Brici, gatavojoties olimpiskajai sezonai, treniņus aizvada Priekuļu trasē. Bendika LTV Sporta ziņās atklāja, ka pirms pasaules kausa izcīņas sākuma vēl paredzētas vairākas sacensības un treniņnometnes.

Biatlonists Rastorgujevs: Man komandā pietrūkst tikai šaušanas trenera
Biatlonists Rastorgujevs: Man komandā pietrūkst tikai šaušanas trenera

Andrejs Rastorgujevs aizvadītās sezonas izskaņā pirmo reizi karjerā kāpa uz pjedestāla Pasaules kausa sacensībās, kur Latvijas spēcīgākais biatlonists sajutis sevī iekšēju mieru. To sportistam deva visas viņa komandas klātbūtne, un maija sākumā viņi atkal satikušies, šoreiz Andreja dzimtajā Alūksnē, "Mežinieku" trasē sezonas noslēguma pasākumā. Andrejs atzīst, ka viņa komandā vienīgais iztrūkstošais posms ir šaušanas treneris.

Rastorgujevs: Es vienkārši biju ļoti nosvērts un mierīgs
Rastorgujevs: Es vienkārši biju ļoti nosvērts un mierīgs

“Es vienkārši biju mierīgs, nosvērts. Es jutu ļoti lielu spēku sevī iekšēji, tādu vilcējspēku,” LTV raidījumā “Sporta studija” atzina  Latvijas šā brīža labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš svētdien pirmo reizi savā karjerā stāvēja uz goda pjedestāla liela mēroga sacensībās.

VIDEO: Rastorgujevs pirmoreiz karjerā kāpj uz pjedestāla Pasaules kausa sacensībās
(papildināts)
VIDEO: Rastorgujevs pirmoreiz karjerā kāpj uz pjedestāla Pasaules kausa sacensībās (papildināts)

Latvijas biatlona līderis Andrejs Rastorgujevs svētdien Norvēģijā finišēja otrais 15 kilometru distancē ar masu startu, kas noslēdza Pasaules kausa sezonu. Pirmoreiz karjerā Andrejs augstākā līmeņa sacensībās iekļuva trijniekā un varēja kļūt arī par uzvarētāju, ja francūzis Martēns Furkads tiktu atzīts par vainīgu tehnisko noteikumu pārkāpumā, kas gan nenotika.

VIDEO: Rastorgujevs ar trim kļūdām šaušanā netiek augstāk par 23.vietu biatlona sprintā
(papildināts...
VIDEO: Rastorgujevs ar trim kļūdām šaušanā netiek augstāk par 23.vietu biatlona sprintā (papildināts)

Latvijas biatlona izlases līderis Andrejs Rastorgujevs piektdien Norvēģijā atstāja trīs nesašautus mērķus un ierindojās 23. vietā Pasaules kausa sezonas pēdējās sacensībās 10 kilometru sprintā. Sacīkstes bija sezonā pēdējās Nāciju kausa ieskaitē, kur Latvijai neizdevās sasniegt mērķi iekļūt TOP 20, tādēļ pilna komanda nākamgad Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nevarēs startēt.

Jaunākie
Interesanti