Dienas ziņas

Ziemassvētku tirdziņš latviešu namā Londonā

Dienas ziņas

Pasaulē atceļ vēl vairāk nekā tūkstoš lidojumu

Uzbur Ziemassvētku brīnumu Kalupes pagasta bērniem

Uzbur Ziemassvētku brīnumu Kalupes pagasta bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jau divus gadus Covid-19 ierobežojumu dēļ Ziemassvētkus aizvadām bez publiskiem pasākumiem ar lielu skaitu apmeklētāju. Taču, lai radītu Ziemassvētku noskaņu Augšdaugavas novada bērniem, tur notika kopīga ēstgatavošana ārā ar pavāru.

Augšdaugavas novada Kalupes pagasta centrā valda īsta svētku noskaņa – šurp ieradušies bērni, lai kopā ar Ziemassvētku vecīti, labo feju un citiem tēliem dziedātu, dejotu, kā arī kopīgiem spēkiem rotātu eglīti.

Pēc labi padarīta darba par īpašu pārsteigumu parūpējās šefpavārs Haralds Saušs. Ar viņa palīdzību bērniem bija iespēja uz ugunskura un līdzās esošā grila pagatavot paštaisītus hotdogus.

Kalupietis Aleksandrs līdz šim ēdis šašliku, bet hotdogu cepis pirmo reizi. Tikmēr Oļesja stāsta, ka šodien rotājusi eglīti.

"Mums nav virtuves, mums īsti nekā nav, bet mēs esam ārā, mums ir dzīvais ugunskurs. Bērni ēd hotdogus, maršmelovus. Ugunskurs kurās, visi sildās! Par meistarklasi to nenosauksi, jo meistarklase – tas ir tāds ļoti augstvērtīga līmeņa pasākums, kur tu māci un stāsti, un runā, un rādi. Bet ko mēs darām šodien? Mēs atpūšamies! Ir Ziemassvētki, un mēs vienkārši vēlējāmies, lai Kalupes bērniem būtu vienkārši tāds kā Ziemassvētku brīnums. Lielākais jau ir tas, ka es redzu mirdzumu bērniem acīs, viņi smaida. Ko mēs vairāk varam vēlēties?" atzīst šefpavārs Haralds Saušs.

Kalupes pagastam šefpavāra Haralda dzīvē ir īpaša loma. Lai gan vairāki darba gadi pavadīti Rīgā, savukārt šobrīd ikdiena rit Latvijas pretējā pusē – Liepājā, Kalupe ir Haralda dzimtā vieta. Šaipus aizvadīti arī pirmie skolas gadi.

"Lai vai cik tu tālu dzīvē celtos, lai kur tu būtu, vienmēr ir patīkami atgriezties mājās. Jo tālāk ceļo, jo tu vairāk saproti, ka mājās ir zāle zaļāka. Vienmēr kā ir iespēja, tā es kaut kur braucu. Mani aicina, zvana... mēs mēģinām maksimāli daudz tā kā savu laiku veltīt cilvēku priekam, jo tas ir mūsu gandarījums. Kā jau pavāri – mēs esam mākslinieki. Nevis mēs ejam pēc tās naudas, kā pārsvarā visi varbūt domā, bet mums lielākais gods ir, ja mums pasaka “Paldies, bija garšīgi!”," norāda šefpavārs.

Šajā reizē bieži izskanēja ne vien no sirds bērnu pateiktais “Paldies!”, bet arī novēlējumi un iemācītie dzejoļi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti