Dienas ziņas

Atjaunots Valmieras cietuma izmeklēšanas izolators

Dienas ziņas

Meklē risinājumu komunālo maksājumu parādiem

No ieceres par tirdzniecības centra būvniecību neatkāpjas

«Depo» maina projektu Jelgavas veikalam - tam būs vairāk stiklotu virsmu un apaļāki stūri

Vairāk stiklotu virsmu un apaļāki stūri – tāds ir uzlabotais projekts tirdzniecības centra “Depo” būvniecībai Jelgavā tikai nepilnus 300 metrus no Jelgavas pils. Iesniegtais projekts vēl jāizvērtē būvvaldei, tomēr to noraidīt, visticamāk, neizdosies, jo teritoriālajā plānojumā šī vieta iezīmēta kā sabiedriskās apbūves zona.

Pašreiz tukšajā pļavā kreisajā pusē pirms Lielupes tilta no Rīgas puses jau šovasar bija iecerēts atklāt daudzfunkcionālu tirdzniecības centru. Projekta īstenošana gan nesokas. Pret lielveikala  būvniecību tikai nepilnus 300 metrus no Jelgavas pils iebilda ne vien iedzīvotāji, bet arī būvvalde. Tagad domē iesniegts jauns, speciāli rīkotā konkursā par labāko atzītais projekts.

„Šis variants tika izvēlēts kā visdelikātākais, jo viņš ir noapaļots, ar dažādām papildu formām, lai viņš pēc iespējas būtu tāds maigāks un nemanāmāks,” skaidro arhitekts Egils Ranķis.

Jaunās būves maksimālais augstums būs 14 metri un vienā kadrā ar pili to uzņemt nemaz neesot iespējams.

Turklāt veikala darbība pilsētas budžetu ik gadu papildināšot par vismaz 500 000 eiro,

tāpēc gan arhitekti, gan zemes īpašnieks un attīstītājs uzskata, ka viss ir kārtībā.  Vairums iedzīvotāju gan tam nepiekrīt.

„Mēs, jelgavnieki, neesam pret veikalu. Mums ir ļoti daudz labu, brīvu vietu, bet ne tur. Tas taču ir pat Bībelē - Jēzus arī dzina tirgotājus laukā no pilsētas,” uzskata jelgavnieks Harijs Krūze.

Zemes īpašnieks, Igaunijas fonds ''Eften Capital'' gan pārmetumus par atrašanās vietu noraida, jo ne viņš šai vietā esot izdomājis, ko būvēt.

„Iepriekšējie īpašnieki pārdeva mums jau gatavu projektu ar saskaņotu plānojumu. Mēs tikai sekojam norādījumiem, kas ir plānojumā, un tas arī viss,” skaidro fonda ''Eften Capital'' Latvijā vadītājs Viktors Savins.

Pilsētas vadība skaidro, ka vieta sabiedriskajām būvēm, kas ir arī tirdzniecības centrs, plānā iezīmēta, kad šajā upes krastā uzņēmēji vēlējušies būvēt  zinātnes centru, un atkāpties  vairs neesot iespējams.

„Tas ir būvvaldes uzdevums šobrīd izskatīt vai iesniegtais projekts atbilst likumam. Ja viņš atbilst likumam, tad mums var būt ļoti dažādas emocijas, bet likums ir uzrakstīts,” stāsta Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (Zaļo un zemnieku savienība).

Būvvaldei savs atzinums par atkārtoto projektu jāsniedz līdz 21.decembrim, tikmēr portālā  „Mana balss” turpinās parakstu vākšana, lai Jelgavas pilij noteiktu likumā ''Par kultūras pieminekļu aizsardzību'' paredzēto aizsardzības zonu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Latvijā
Ziņas
Jaunākie
Interesanti