Zivju pārstrādes uzņēmums «Unda» attīsta saules paneļu projektu Engurē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Zivju pārstrādes uzņēmums SIA "Unda" pagājušā gada izskaņā uzsācis saules paneļu projekta realizāciju Engurē, informēja uzņēmumā. Projekta kopējās investīcijas ir 165 460 eiro.

Projektā uz zemes plānots uzstādīt 630 saules paneļus ar kopējo sistēmas jaudu 236 kW, kas uzņēmumam ik gadu saražos vismaz 226 300 kWh. Visa saražotā zaļā elektroenerģija tiks izmantota uzņēmuma pašpatēriņam, kas nodrošinās tuvu 20% no uzņēmuma kopējā elektroenerģijas patēriņa.

Darbs pie saules paneļu projekta realizācijas ir jau uzsākts. Uzņēmums ir apņēmības pilns saules paneļu parku pabeigt šā gada pavasarī, aktīvajā saules paneļu ražošanas sākuma posmā, lai jau pilnvērtīgāk savos ražošanas procesos izmantotu zaļo enerģiju.

Zivju pārstrādes uzņēmums "Unda" Engurē.
Zivju pārstrādes uzņēmums "Unda" Engurē.

Uzņēmumā norādīja, pēdējos pāris gadus "Unda" veikusi virkni energoefektivitāti veicinošu uzlabojumu ražošanas cehā.

Līdz ar to uzņēmuma investīcija zaļās enerģijas ražošanā ar saules paneļiem ir tikai loģisks nākamais solis.

Uzņēmumā norādīja, ka saules paneļu projekts iet roku rokā ar Eiropas Savienības (ES) klimata politiku, Eiropas Zaļo kursu un mērķi par klimata neitralitāti 2050. gadā.

"Protams, ir arī ekonomiskie apsvērumi, kas ir ne mazāk būtiski. Pašreiz vērojama nebijuša mēroga energokrīze un energoresursu cenas ir ļoti augstas, tāpēc savs saules paneļu parks būtiski palīdzēs uzlabot uzņēmuma konkurētspēju starptautiskā līmenī," vērtēja "Unda" valdes priekšsēdētājs Artūrs Bubišs.

Projekts tiek realizēts sadarbībā ar enerģētikas uzņēmumu grupu "AJ Power", "Swedbank" un Lauku atbalsta dienestu.

SIA "Unda" dibināta 1992. gadā. Uzņēmums produkciju eksportē uz 18 valstīm, tajā skaitā uz ASV, Vāciju, Poliju, Spāniju, Portugāli, Japānu, Austrāliju, Jaunzēlandi, Ēģipti, Izraēlu, Ukrainu un citām valstīm. Uzņēmuma 2021. gada plānotais apgrozījums ir 6,5 miljoni eiro, vidējais apgrozījuma pieaugums pēdējos gados esot 20–30%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti