Vj.Dombrovskis: Visi ministri tika iepazīstināti ar «Citadeles» potenciālajiem pircējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai gan oficiāli valdībā iesniegtajos dokumentos nav atklāti bankas „Citadele” potenciālie investori, tomēr mutiski ministriem tas tika atklāts. Turklāt tieslietu un finansu ministri nepārtraukti tiekot informēti par visiem pārdošanas posmiem, intervijā Latvijas Radio pauda ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Valdībā iesniegtajos dokumentos potenciālie bankas pircēji netika minēti, lai nenopludinātu informāciju, taču ministriem tas tika pateikts. Tieslietu un finanšu ministriem tiekot nodrošināta nepārtraukta informācija par visiem „Citadeles” pārdošanas procesa posmiem.

Dombrovskis skaidroja, ka ideja par potenciālo investoru konfidencialitāti ir pircēju prasība. Turklāt tas ļautu pārdot banku par iespējami augstāku cenu.

Ministrs arī pauda, ka tiek saņemta neformāla informācija no investoriem par notiekošo un to, vai Latvijas valdību var uzskatīt par uzticamu partneri. Dombrovskis arī uzsvēra, ka informācija netika izpausta, kamēr jautājums bija tikai Ekonomikas ministrijā, un noplūde notika, kad tas nonāca Ministru kabinetā. Informācijas noplūde tikšot izmeklēta.

Taujāts par iespējamo pircēju loku, ministrs pastāstīja, ka sākotnēji tika uzrunāti gandrīz simts pircēji, pēc tam to skaits samazinājās līdz septiņiem, bet nu  nākamajā posmā piedalīsies tikai daži.

„Mēs darām visu, lai bijušie „Parex” akcionāri neparādītos potenciālo pircēju lokā. Pilnīgi par 100% nav iespējams neko apgalvot, bet uz 99,9 tā var teikt,” sacīja Dombrovskis.

Jau ziņots, ka valdība jūnija vidū neakceptēja Privatizācijas aģentūras ziņojumu par valstij daļēji piederošās bankas “Citadele” pārdošanu. Aģentūras vadītājs skaidroja, ka ministri lūguši detalizētāku informāciju, kas tikšot sagādāta tuvāko nedēļu laikā.

Privatizācijas aģentūra atteicās nosaukt potenciālās summas, kādas investori gatavi maksāt par "Citadeli", vien norādot – apkopotie piedāvājumi ir valstij izdevīgi.

Saskaņā ar LTV „Panorāma” rīcībā esošo neoficiālo informāciju, valstij piederošās "Citadeles" bankas pircēju vidū ir „Rietumu banka”, divi ASV fondi, no kuriem viens ir saistīts ar Latvijas uzņēmēju kapitālu, „Norvik” banka un krievu miljardieris, AS „Latvijas Balzams” pastarpināts īpašnieks Jurijs Šeflers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti