Virzās tālāk ideja par vēja parka izveidi Pienavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Tukuma novadā, atšķirībā no Dobeles novada, tiek turpināts vēja parka izveides projekts, kas tiek apspriests jau dažus gadus, Latvijas Radio stāstīja reģionālā laikraksta "Neatkarīgās Tukuma ziņas" galvenā redaktore Ivonna Plaude.

Reģionālā laikraksta "Neatkarīgās Tukuma ziņas" galvenā redaktore Ivonna Plaude
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Vides pārraudzības valsts birojs (VPVB) jau šā gada jūlijā devis savu atzinumu par vēja parka izveidi Tukuma novada Pienavā. Projekta attīstītājs vēja parku Pienavā var veidot, ievērojot noteiktus ierobežojumus – varēs būvēt 22 turbīnas iepriekš plānoto 28 turbīnu vietā.

 

Tāpat noteikts, ka atsevišķas turbīnas drīkstēs būt ne tik augstas, kā iepriekš plānots. Vēl noteikts, ka stacijas nedrīkstēs atrasties tuvāk par 1252 metriem no dzīvojamajām mājām, iepriekš plānotais attālums bija 650 metri. Palielināts arī pieļaujamais attālums, kāds drīkst būt no turbīnām līdz ciematam.

Decembra sākumā projekta attīstītāji Tukuma domē iesnieguši pieprasījumus, lai saņemtu atļauju būvniecības projektēšanai un būvniecības sākšanai.

Pašvaldībā informēja, ka lēmums par projekta sabiedrisko apspriešanu, kā arī pašvaldības izvirzītajiem nosacījumiem varētu tikt pieņemts Tukuma novada domes sēdē 19. decembra sēdē. Viss process – sabiedriskā apspriešana, viedokļu apkopošana – varētu risināties trīs mēnešus.

KONTEKSTS:

Pieteikums par vēlmi izveidot Dobeles un Tukuma novados Latvijā lielāko vēja elektrostaciju parku no uzņēmuma "Eolus" saņemts jau 2016. gadā. Visu šo laiku vērienīgo ieceri pavada iedzīvotāju iebildumi. Aicinājumu nepieļaut parka būvniecību parakstījuši 10 000 cilvēku. Dobelē vēja parku, visticamāk, nebūvēs. Uzņēmums vēja parka izveidē Pienavā investēs aptuveni 100 miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti