Rīta Panorāma

No vēža nav jābaidās, vēzis-jāārstē

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Kirovu Lipmani

Intervija ar Daci Pelēko

VID pārbaudīs tirgus un aizdomu gadījumā var inspicēt arī saimniecības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ja Valsts ieņēmumu dienestam (VID) radīsies aizdomas, ka tirgū par pašu izaudzētajiem uzdotie augļi un ogas tomēr nākuši no citām valstīm, dienestam ir tiesības apciemot saimniecību un pārbaudīt to uz vietas, LTV “Rīta Panorāmā” brīdināja Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektores vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā.

Viņa sacīja, ka vasaras sezonā VID īpašu uzmanību pievērš arī tirgiem. VID pārstāve atgādināja, ka saimniekiem, kuri tirgū grib tirgot pašaudzēto produkciju un meža veltes, nav jāreģistrējas VID, ja apgrozījums gadā nepārsniedz 3000 eiro.

Pārējiem gan jāreģistrējas un jāizmanto arī kases aparāts. Savukārt kvīts, ja pircējs prasa, jāizsniedz arī mazajiem tirgotājiem.

Savukārt, ja kāds tirgū apgalvo, ka eksotiskie augļi audzēti Latvijā, VID varētu arī aizbraukt apsekot, vai viņa saimniecībā tiešām audzē, piemēram, aprikozes. Pārbaudīt var saimniecības, ja rodas aizdomas par apjomiem, piemēram, ja tirgo zemenes lielā daudzumā, tad  VID var pārbaudīt, vai tiešām saimniecība ir tik liela, vai tomēr ogas ir uzpirktas.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti