Rīta intervija

Mārtiņš Krieviņš: Pārresoru centrs dublē Valsts kancelejas funkcijas, tāpēc būtu jālikvidē

Rīta intervija

Vēsturniece Vita Zelče: Barikāžu stāsti vairāk būs cilvēku vērtējums šodien, ne pagātnei

VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone: Par ēnu ekonomikas apkarošanu

VID pagaidām neķersies klāt kādai konkrētai uzņēmumu grupai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pagaidām neplāno pieķerties vēl kādai konkrētai nozarei un nerīkos tematiskās pārbaudes kādā vienā uzņēmumu grupā, Latvijas Radio atzina VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.  

Iepriekš VID deva laiku legalizēties un iziet no ēnu ekonomikas zonas autoservisiem, skaistumkopšanas saloniem, zobārstniecību praksēm un lietoto auto tirgotājiem, rīkojot arī pārbaudes šajos uzņēmumos.  VID jau iepriekš noradīja, ka šādas akcijas deva rezultātu, situācija nozarēs uzlabojas – oficiāli maksātas vidējās algas pieauga, daudzi uzņēmumi legalizējušies, nomaksājot nodokļus.

Šobrīd VID neplāno ķerties klāt kādām konkrētām nozarēm, plānojot pabeigt iesāktos darbus.  Nav jēgas sagrābstīt daudz nozaru, vispirms jātiek galā ar iesākto, norādīja Pētersone.

Kad šie iesāktie darbi būs pabeigti, VID vērtēs, vai ķerties klāt vēl kādai nozarei. 

Pētersone arī pauda, ka kopumā situācija ar ēnu ekonomikas apkarošanu uzlabojas, nomaksāto nodokļu apjomi pieaug ātrāk, nekā aug ekonomika, kas liecina – daudzi uzņēmumi iznāk no ēnu zonas, “sastingums izkustējās un ēnu ekonomika mazinās”.

Ceturtdien, 7.janvārī, paredzēta Ēnu ekonomikas apkarošanas padomes sēdē, kurā  valdības pārstāvji, kā arī sociālie un sadarbības partneri iepazīsies ar valsts iestāžu darba plānu ēnu ekonomikas ierobežošanai 2016.-2020.gadam, tajā iekļautajiem stratēģiskiem rīcības virzieniem un apkopotajiem uzdevumiem, lai ēnu ekonomikas apmērs Latvijā līdz 2020.gadam sasniegtu Eiropas Savienības vidējo līmeni.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti