Vērtēs Daugavpils tramvaju vagonu piegādes pretendentu piedāvājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otrdien noslēdzās pašvaldības uzņēmuma "Daugavpils satiksme" rīkotais konkurss par jaunu tramvaju vagonu piegādi Daugavpilij. Konkursa komisija vēra vaļā iepirkuma pretendentu aploksnes un nosauca iesniedzēju vārdus un piedāvātās summas. Taču konkursa rezultāti un  attiecīgi reālais tramvaju piegādātājs Daugavpilij būs zināms 120 dienu laikā,  tā to paredz konkursa nolikums, bet paši tramvaji konkursā uzvarējušajai firmai būs jāpiegādā astoņu mēnešu laikā.

Daugavpils pašvaldības uzņēmuma  "Daugavpils satiksme" izsludinātajā  konkursā interese bijusi liela, tāpat kā valstu amplitūda, saka kompānijas  "Daugavpils satiksme" valdes locekle Sabīne Šņepste:

„Pretendenti bija no ražotāji no Polijas, Krievijas, arī viens Latvijas pārstāvis.”

Daugavpils tramvaju vagonu iepirkums ir sadalīts trijās daļās - par astoņu četrasu vagonu piegādi, par četru sešasu vagonu piegādi un papildus daļa - par divu četrasu vagonu piegādi, kas tiks īstenota, ja kompānija saņems papildu finansējumu no Satiksmes ministrijas. Pretendenti pieteikušies arī uz vairākām pozīcijām.

„Viens startējis uz visām trijām daļām, divi – uz divām daļām, viens uz vienu daļu, informēja Sabīne Šņepste.

Daugavpils tramvaju iegādei kopumā ir atvēlēti 6,5 miljoni eiro, tostarp Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums, savukārt ar Satiksmes ministriju tiek runāts par vēl triju miljonu atvēlēšanu tramvaju iegādei un infrastruktūras sakārtošanai.

Otrdien konkursa komisija tikai atvēra Daugavpils tramvaju vagonu piegādes pretendentu aploksnes, tālāk sekos vērtēšana, rezultātu nosaukšana notiks vēlāk, process var arī ieilgt, pēc pieredzes saka Daugavpils satiksme valdes locekle Sabīne Šņepste.

Pēc tam, kad  tiks nosaukta tramvaju piegādes kompānija un tiks slēgts ar to līgums,  jaunajiem tramvaju vagoniem Daugavpilī jānonāk astoņu mēnešu laikā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti