Valdība mājsaimniecību vajadzībām rezervē «Latvijas gāzei» piederošo gāzi Inčukalna krātuvē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valdība mājsaimniecību vajadzībām rezervējusi AS "Latvijas gāze" (LG) piederošo gāzi Inčukalna pazemes gāzes krātuvē (PGK), to preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"). 

Viņš norādīja, ka jau patlaban Inčukalna PGK esošā gāze pilnībā sedz Latvijas vajadzības nākamajā apkures sezonā. Taču papildu drošībai valdība nolēma rezervēt vēl LG piederošu krātuvē esošu gāzi, lai augsta tirgus pieprasījuma apstākļos šī gāze netiktu pārdota tālāk, bet garantēti paliktu Latvijas mājsaimniecību rīcībā. 

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība) norādīja, ka Inčukalna PGK ir rezervētas 1,15 teravatstundas dabasgāzes, kas nepieciešams saistīto lietotāju patēriņam jaunajā apkures sezonā. Gāze netiek iegādāta, bet rezervēta uz "Latvijas gāzes", kas atbild par saistīto lietotāju apgādi ar dabasgāzi, vārda.

Pēc ministres teiktā, Latvijas kopējais dabasgāzes patēriņš ziemā ir 6,9 teravatstundas dabasāzes. Valdība turpina strādāt ar kaimiņvalstīm Igauniju un Lietuvu, lai Latvijai jaunajā apkures sezonā nebūtu problēmas ar dabasgāzes pietiekamību, piebilda Ministru prezidents.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti