Valdība apņemas pilnveidot regulējumu «takšu» nozarē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valdība otrdien, 13.septembrī, atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) piedāvātās izmaiņas, lai uzlabotu pasažieru pārvadājumu ar taksometriem tiesisko regulējumu. 

Iecerētās izmaiņas paredz, ka pasažieru pārvadājumu ar taksometriem licencēšana tiek deleģēta deviņām republikas pilsētām un pieciem plānošanas reģioniem.

Turklāt, kā akcentē premjerministrs Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība), izstrādājot jaunu regulējumu, iecerēts ņemt vērā arī pārvadājumu nozarē vērojamo, tā saukto kopbraukšanas pakalpojumu attīstību.

Premjers atzīmēja, ka valdībā otrdien atbalstīts vien informatīvais ziņojums, kas ietver uzdevumus, lai uzlabotu pasažieru pārvadājumu tiesisko regulējumu.

Kučinskis: Satiksmes ministrijai izvirzīti uzdevumi
00:00 / 00:37
Lejuplādēt

"Satiksmes ministrijai būs jāstrādā arī, lai ieviestu jauno nodokļu regulējumu attiecībā uz jaunajām taksometru nozarēm, kurš, kā zināms, tika nobalsots Saeimā un nodots komisijām," noteica Ministru prezidents.

Jau ziņots, ka ļoti zema darba samaksa un maza darba slodze, nepārredzama kontrole pār nozari un problēmas ar licencēšanu ir tikai daži no samilzušajiem jautājumiem taksometru pārvadāšanas jomā. 

Par to, kā sakārtot pasažieru pārvadājumus ar taksometriem, pašlaik sarunas nonākušas līdz valdībai. Izskan piedāvājums taksometru licences izsniegt nevis individuāli pašvaldībās, bet republikas pilsētās un plānošanas reģionos.

Strīdus ābols gan izrādījās jautājums par to, kā turpmāk nodrošināt samaksas iekasēšanu par licences izsniegšanu. Finanšu ministrija rosina ieviest valsts nodevu, kam nepiekrīt citas iesaistītās puses.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti