Vācijas valdība nacionalizēs enerģijas gigantu «Uniper»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eiropas Komisija (EK) apstiprinājusi Vācijas ieceri pārņemt grūtībās nonākušo enerģētikas gigantu "Uniper". EK secinājusi, ka iecerētā pārņemšana neradīs bažas par konkurences ietekmēšanu. "Uniper" nacionalizēšana ir lielākā uzņēmuma glābšana Vācijas vēsturē.

Vācijas enerģētikas gigants "Uniper" šī gada pirmajos deviņos mēnešos strādājis ar 40 miljardu eiro zaudējumiem, kas ir vieni no lielākajiem zaudējumiem Vācijas uzņēmumu vēsturē.

Šie zaudējumi tiek skaidroti ar iepērkamās gāzes cenu strauju kāpumu. Par šī uzņēmuma nacionalizāciju Vācijas valdība vienojās pagājušajā mēnesī.

Tas nozīmē, ka Vācijas valdība "Uniper" iepludinās astoņus miljardus eiro un iegādāsies Somijas uzņēmumam "Fortum" piederošās kompānijas akcijas par 500 miljoniem eiro, Vācijas valdībai iegūstot 98,5% "Uniper" akciju.

Tāpat Vācijas valdība iecerējusi piesaistīt vēl 25 miljardus eiro ar papildu "Uniper" akciju emitēšanu pēc uzņēmuma pārņemšanas.

Paralēli tam Vācijas valdība uzņemsies arī riskus, kas saistīti ar vairāk nekā 216 miljardu eiro vērtajiem atvasinātajiem instrumentiem, ko uzņēmums izveidojis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti