Vācija aktīvi lobē savu auto ražotāju intereses Amerikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc “Volkswagen” izmešu skandāla Vācijas valdība aktīvi lobē savu autoražotāju intereses ASV. Vācija transporta ministrs Aleksandrs Dobrinds vizītē Vašingtonā saviem amerikāņu kolēģiem sola pilnīgu pieeju informācijai par izmeklēšanu, lai pārliecinātu, ka vācu rūpnieki paliek uzticami partneri par spīti atklātajiem pārkāpumiem.

“Mani amerikāņu kolēģi skaidri norādīja,  ka  Vācija ir un paliks  spēcīgs partneris ASV automobiļu rūpniecībai. Līdz ar to ir nepieciešama pārredzamība, kad runa ir par informāciju. Uzticība ir cietusi, un tā jāatjauno. Mēs jau ieplānojām rīkot  sanāksmi, lai apspriestu šo jautājumu. Dialogs ir labs, lielisks! Mans kolēģis  atzina, ka transporta jomā, kravas automobiļu un automobiļu rūpniecībā ciešā sadarbība starp ASV un Vāciju jāpastāv nākotnē. Ciešā saziņā ir pareizais ceļš uz priekšu,” pauda Vācijas transporta ministrs Aleksandrs Dobrinds.

Dobrinds ticies ar ASV transporta ministru Entoniju Foksu un Vides aizsardzības administrācijas vadību.

Jau vēstīts, ka gan ASV, gan Vācijā sākta kriminālizmeklēšana par krāpšanos ar izmešu datiem “Volskwagen” ražotajos dīzeļdzinējos. Kompānijai ASV par to draud līdz 16 miljardus dolāru liela soda nauda. Pārbaudēm pakļauti arī citi vācu autoražotāji. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti