Rīta Panorāma

Valdība lems par nākamā gada budžeta pamatjautājumiem

Rīta Panorāma

Intervija ar Renāru Lūsi

Dobelē top īpaši velosipēdi

Uzņēmējs Dobelē atrod velo ražošanas nišu - katra klienta vēlmēm pielāgotus velosipēdus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Arvīds Borherts-Smiļģis Dobelē izveidojis darbnīcu, kurā ražo velosipēdus, pielāgojot to komplektāciju un dizainu katra klienta vēlmēm. Šis ir stāsts par veiksmīgu uzņēmēju, kura attīstībā liela loma bijusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatoriem.

Arvīds Borherts-Smiļģis vairāk nekā desmit gadus darbojas velo jomā. Gan kā mehāniķis, gan kā tirgotājs, gan kā velobraucējs. Pirms pieciem gadiem Dobelē viņš atvēra savu darbnīcu, bet pirms diviem gadiem nolēma savu darbību krietni izmainīt un piedāvāt velosipēdus ar pircēju pašu izvēlētu komplektāciju un dizainu.

“Tomēr velo tirgus ir diezgan plašs. Izvēle ir, bet ļoti daudz atkārtojas. Cilvēki gribēja kaut ko savu. Plus vēl sportisti sāka interesēties par kaut ko savu. Sāku viens pats. Agrāk biju pavisam mazā darbnīciņā, kur tikai taisīju velosipēdus. Vairāk mani pavilka sieva. Teica, ka vajag iet uz augšu, vajag veidot kaut ko atšķirīgu, vajag veidot kaut ko uz vietas Latvijā. Tāpēc izvēlējāmies to dažādību un sākām ražot velosipēdus citādākā veidā, nekā ir,” pastāstīja Borherts-Smiļģis.

Saka, ka jaunu velosipēdu izgudrot nevar. Arvīds parādījis, ka tomēr var šai lietai pieiet no citas puses. Un cilvēkiem tiešām patīk. Nāk un izvēlas ar savu vārdu, ar puķēm, ar latviskiem rakstiem.

Izveidojot uzņēmumu, Arvīds sāka viens pats, bet tagad komanda izaugusi līdz pieciem cilvēkiem. “Šajā gadā ar Covid-19 no sākuma baidījāmies, kā būs. Tomēr ir pierādījies, ka cilvēks vairs negrib braukt ar sabiedrisko transportu, negrib būt kā siļķe mucā ar citiem cilvēkiem un vairāk sāk braukt ar velosipēdiem. Ir aizgājusi pat labāk visa tā lieta,” pastāstīja uzņēmējs.

Arvīda biznesa piegājiens patīk daudziem. Pēc divriteņiem uz Dobeli brauc no visas Latvijas. Pērk arī ārzemju latvieši, kas īpaši iemīļojuši velosipēdus ar latviskajiem dizainiem.

Dalība LIAA Jelgavas biznesa inkubatorā viņam devusi iespēju gan iegūt jaunas zināšanas biznesa un mārketinga jomā, gan līdzfinansējumu iekārtām un produktu reklamēšanai.

“Esmu Latvijas patriots, kā latvietim man patīk aizbraukt ekskursijā, bet dzīvot citur es negribētu. Latvijā, ja gribi darīt, tu vari darīt, un tu panāksi to, ko tu gribi. Galvenais – vajag pacietību un nevajag visu mest pie malas pie pirmā krituma. Ar katru kļūdu tu kļūsti  gudrāks un iet viss uz augšu labāk,” sacīja Borherts-Smiļģis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti