Uzņēmēji vēlas kompetentu valdību un stabilu nodokļu politiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kompetenta valdība ar zinošiem ministriem un stabila nodokļu politika ir lietas, ko uzņēmēji sauc par būtiskākajām, ko vēlas redzēt topošajā Ministru kabinetā.

Piektdien Latvijas Radio raidījumā „Krustpunktā” Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone pauda, ka vissvarīgākais, lai ministri būtu profesionāļi. „Nav nekā sliktāka, ja ministrs nepārzina savu jomu, vai jaunpienācējs, kurš vēl tikai mācās,” teica Meņģelsone.

Viņa arī piebilda, ka nākamajai valdībai ir jāpilda vienošanās un mērķi, ko uzņēmēji būs panākuši, sadarbojoties ar iepriekšējo valdību. "Sliktāk būtu, ja šie darbi un plāni, kas ir ierakstīti, paliktu nepildīti. (..) Visi šie plāni ir jāievieš dzīvē, kur ir smags darbs un nav nekāda spožuma,” atzina konfederācijas ģenerāldirektore.

Savukārt Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidents Aigars Rostovskis norādīja, ka būtiskākais ir stabila nodokļu politika un produktīva sadarbība, kas sekmētu eksportspēju. „Pirmais darbs ir nodokļu politika. (..) Mēs prasīsim, lai politiķi to ievēro,” viņš teica.

„Mums beidzot ir jāsāk attīstīt Latviju daudz, daudz straujākiem soļiem,” sacīja Rostovskis, piebilzdams, ka „mēs esam uzņēmēji – tie, kas tur būs, ar tiem mēs arī runāsim", klāstīja kameras viceprezidents.

Ziņots, ka pagaidām nākamās koalīcijas sarunas rit starp „Vienotību”, ZZS un Nacionālo apvienību. Pirmās no divām minētajām partijām ir iestājušās pret Latvijas Reģionu partijas uzņemšanu valdībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti